Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda se zvěří

KLADENSKO – Na dálnici D6 na úseku kladenského okresu došlo ke střetu vozidla se srnou. 

Policisté obvodního oddělení Stochov vyjížděli v neděli 9. června 2019 k dopravní nehodě, při které se střetlo osobní vozidlo se zvěří.

Dopravní nehoda se stala v ranních hodinách na dálnici D6 kolem třicátého kilometru ve směru jízdy z Nového Strašecí do Prahy. Osmačtyřicetiletá řidička z okresu Louny s osobním vozidlem VW Sharan se střetla se srnou, která jí vběhla do jízdní dráhy na dálnici od svodidel u krajnice. V daném okamžiku už nebylo možné střetu zabránit. Při dopravní nehodě došlo k poškození pravého a levého světla včetně předního nárazníku a masky vozidla. Vlivem nárazu byla srna usmrcena a o celé záležitosti byl vyrozuměn zástupce místního mysliveckého spolku.

Policisté vyzvali řidičku k provedení dechové zkoušky, která byla z negativním výsledkem a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen. Ke zranění řidičky ani žádného jiného účastníka silničního provozu nedošlo. Vzniklá škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na částku 30 000,-Kč. 

Kladenští policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních  porostů  velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách v době letních měsíců, což je také ovlivněno prací na polích, kdy je zde narůst techniky a strojů, čímž je zvěř dezorientována, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to  právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

11. června 2019

vytisknout  e-mailem