Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní akce s Centrem služeb pro silniční dopravu

KLADENSKO – Policejní kontroly zaměřené na nákladní dopravu. 

Policisté kladenského dopravního inspektorátu ve spolupráci s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu uskutečnili dopravně bezpečnostní akci, která probíhala od 19.00 hodin dne 2. srpna 2020 do 04.00 hodin následujícího dne.

Policejní kontrolní činnost byla zaměřena především na nákladní dopravu. Pro celou dobu devíti hodin bylo pro tuto dopravní akci vytipováno kontrolní stanoviště na jedné z nejfrekventovanějších silničních tepen kladenského okresu, kde je značná hustota provozu nákladních vozidel, a to na pozemní komunikaci č.1/7 obchvat u Slaného na trase Most – Louny – Slaný – Praha.

Dopravní policisté s pracovníky Centra služeb pro silniční kontrolu v průběhu dopravní akce zkontrolovali celkem 7 nákladních souprav. U 14 nákladních vozidel nad 3,5 tudy byla provedena technická silniční kontrola a z toho v 1 případě byla omezena technická způsobilost za nesprávný počet přídavných předních světlometů včetně špatného umístění a funkce. Za tento přestupek v dopravě byla řidiči udělena na místě bloková pokuta ve výši 1 500,-Kč. Dále policisté u všech  7 řidičů zkontrolovali doklady a byly provedeny kontroly dodržování sociálních předpisů, jako jsou například bezpečnostní přestávky atd., což bylo u všech kontrolovaných řidičů bez porušení.

Policisté kladenského dopravního inspektorátu budou v těchto dopravně bezpečnostních akcích pokračovat i v následujících dnech na dalších vytipovaných úsecích okresu Kladno. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
4. srpna 2020

vytisknout  e-mailem