Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dobrá práce policie

KLADENSKO – Vyjednavač zachránil mladému muži život. 

Dnes 7. srpna 2017 přijal v půl osmé ráno operační důstojník oznámení, že devětadvacetiletý muž z Kladna chce spáchat sebevraždu.

Skutek nahlásila jeho přítelkyně poté, co zjistila, že na balkoně a v bytě v Kladně v ulici J. Seiferta jsou stopy od krve a její přítel utekl zraněn z bydliště neznámo kam.

Na místo byly ihned vyslány policejní hlídky. Jednalo se o prvosledovou hlídku oddělení hlídkové služby, policisty Obvodního oddělení Kladno – venkov, policistku skupiny služební kynologie a strážníky městské police. Všichni nasazení začali okamžitě po zraněném mladíkovi pátrat a podařilo se ho objevit asi po půl hodině na pozemcích rodinných domů v ulici Tyršova.

Zraněný muž však nechtěl se zasahujícími policisty vůbec komunikovat. Vyhrožoval, že pokud se k němu někdo přiblíží, tak dokoná svou sebevraždu. Situace byla natolik vyhrocená tím, že mladík měl u sebe neustále velký nůž. Policisté mu proto alespoň z bezpečné vzdálenosti házeli obvazy a pití, jelikož byl velmi malátný. Nakonec se rozhodli na místo přivolat vyjednavače ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Středočeského kraje a policejní psycholožku. Těm se podařilo v součinnosti s jeho přítelkyní asi po hodině muže přesvědčit, aby svého jednání zanechal a nechal se ošetřit od přivolaných lékařů.

Případ je prošetřován službou kriminální policie a vyšetřování jako pokus sebevraždy.

Svým včasným profesionálním jednáním zachránili policisté tomuto muži život.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
7. srpna 2017

vytisknout  e-mailem