Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dobrá práce Policie ČR

KLADENSKO – Řidič pod vlivem návykové látky ujížděl policejní hlídce a svou nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. 

Včera 27. července 2016 před desátou hodinou večerní se rozhodli policisté Obvodního oddělení Kladno v Kladně v ulici Petra Bezruče zkontrolovat osobní automobil Seat Leon pomocí světelného pokynu k zastavení vozu. Hlídka užila zvláštní výstražné znamení s červeným nápisem „STOP“ společně se zvukovým znamením.  Na to řidič reagoval zvýšením rychlosti na více jak 100 km/h a ujížděl nejprve ulicemi Kladna a následně směrem k obci Velká Dobrá. Policisté ujíždějící vozidlo pronásledovali a požádali i ostatní hlídky, aby pomohly automobil s nebezpečným řidičem zastavit. Šofér Seatu na železničním přejezdu u Sletiště nerespektoval výstražná červená světla, pokračoval rychlou a nebezpečnou jízdou, kterou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu do obcí Braškov – Valdek. Dále ujížděl přes obec Kyšice, Nouzov do berounské obce Železná, kde se otočil a vracel se zpět na Nouzov. Na komunikaci u obce Hřebenka se snažili policisté oddělení hlídkové služby zastavit ujíždějící automobil pomocí zastavovacího pásu s hřeby, které poškodily vozidlu pneumatiky. Při průjezdu zátarasem použil policista služební zbraň. Nejprve byl vystřelen varovný výstřel a následovala střela na ujíždějící vozidlo. To však šoféra neodradilo od další jízdy a s poškozeným, špatně ovladatelným automobilem ujížděl mezi obcemi Nouzov a Kyšice a nebezpečným kličkováním vozidla ohrožoval protijedoucí automobily. U obce Kyšice vjel do pole a dal se na útěk z vozidla. Pronásledující policisté z Obvodního oddělení Unhošť opět použili varovný výstřel a následně muže zadrželi.

Bylo zjištěno, že se jedná o jedenadvacetiletého recidivistu z Kladna, který má časté problémy se zákonem. Policisté u muže provedli test na návykové látky, který prokázal, že před jízdou požil drogu pervitin. Dále provedenou lustrací bylo zjištěno, že má mladík od dubna 2015 uložen zákaz řízení motorových vozidel v délce trvání 36 měsíců. Zadržený muž, utrpěl střelné poranění a byl mimo ohrožení života převezen k ošetření do střešovické nemocnice.

Vyšetřovatel proti muži zahájil trestní řízení pro podezření ze zločinu obecné ohrožení, přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
28. července 2016

 

vytisknout  e-mailem