Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Český svaz žen uvítal policejní návštěvu

KLADENSKO - Velký zájem o preventivní policejní činnost projevily ženy s ČSŽ ve Švermově. 

Policistka z oddělení tisku a prevence územního odboru Kladno navštívila s policistou obvodního oddělení Kladno Švermov v odpoledních hodinách dne 17. října 2016  Český svaz žen ve Švermově.

O toto setkání  s preventivní tématikou a policejními radami  projevily místní ženy velký zájem, neboť se zde sešlo šedesát osm žen z místního Českého svazu žen, jehož předsedkyní je paní Jedličková. Po celou dobu přednášky ženy bedlivě sledovaly daná témata a se zájmem  naslouchaly nejen veškerá upozornění, ale i případy trestné činnosti, které se udály v kladenském okrese.

Policisté pro ženy připravili besedu s preventivní tématikou, a to například  o podvodných jednáních, kapesních krádežích a krádežích při nákupu a nebo také informace o změnách v dopravě, či domácí násilí.

Policistka nejprve ženy seznámila s různými případy podvodného jednání, jako jsou například podvodníci, kteří se vydávají za falešné zástupce různých firem nebo podomní prodejce, kteří zazvoní jako nezvaná návštěva u jejich obydlí. Dále je upozornila na krádeže v nákupních střediscích, kdy jsou odkládány kabelky, kufříky, tašky nebo batohy do nákupních vozíků a poté jsou při výběru zboží ponechány bez dozoru a dochází k jejich odcizení. Ženy byly seznámeny i s možností krádeží v dopravních prostředcích nebo zdravotních zařízeních, ale také i v ulicích. Dalším upozorněním pro přítomné ženy byli pouliční prodejci, kteří nabízejí nekvalitní zboží a ve většině případů se snaží občana upoutat nabídkou a v nestřeženém okamžiku využít této situace k okradení.

V rámci tohoto setkání chtěli policisté především předáním informací upozornit ženy jakéhokoliv věku, na různá úskalí a situace, jak předejít trestné činnosti, s kterou se mohou setkat nejen v místě svého bydliště, ale i při nákupech nebo na dovolené v jiném kraji.

V průběhu besedy vznesly ženy několik dotazů, a to především z dopravní oblasti a nebo domácího násilí.

Český svaz žen ve Švermově s velmi kladným ohlasem uvítal policejní návštěvu a popovídání s preventivní pracovnicí. Policista na závěr besedy předal přítomným ženám leták s preventivní tématikou a  křížovky s policejními radami.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

19. října 2016

 

Odkazy do noveho okna

Český svaz žen ve Švermově

Vysoká účast žen v sále 

Detailní náhled

Český svaz žen ve Švermově

Předávání preventivního materiálu  

Detailní náhled

Český svaz žen ve Švermově

Předávání informací  

Detailní náhled

Český svaz žen ve Švermově

Účast šedesáti osmi žen 

Detailní náhled

Český svaz žen ve Švermově

Beseda s ženami  

Detailní náhled

Český svaz žen ve Švermově

Uvítání předsedkyní ČSŽ ve Švermově 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem