Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Zebra se za Tebe nerozhlédne" na Jičínsku

Policisté preventivně působili na přechodech a oslovovali chodce 

V týdnu od 5. do 9. září proběhlo pokračování celorepublikového preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Partnerem tohoto projektu je Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR.
Také na Jičínsku oslovili dopravní policisté s pracovníkem Preventivně informační skupiny Jičín desítky chodců. V úterý 6. září proběhla tato preventivní akce v ranních hodinách u Základní školy v Sobotce, kde je frekventovaná komunikace, která je v současné době ještě v rekonstrukci. Oslovené děti a rodiče se strážcům zákona svěřovali se svými zkušenostmi při přecházení vozovky. Společně si zopakovali důležitá pravidla pro bezpečné přejití silnice po přechodu pro chodce. Těm nejmenším pomohl se správnou odpovědí rodičovský doprovod. Policisté měli pro školáky připravené zápisníčky, reflexní samolepky, kartičky s radami pro chodce a další preventivně informační materiály.
Během týdne se s touto akcí setkali ještě školáci ve středu ráno v Lázních Bělohradě a odpoledne v Jičíně, kde po dvanácté hodině strážci zákona oslovili chodce v Jiráskově ulici. Ve čtvrtek ráno dohlédli na bezpečné přecházení v Železnici a odpoledne v Ostroměři, kde jsou rovněž velmi frekventované komunikace.

Fotogalerie ke shlédnutí ZDE:
Další články: Zebra se za Tebe nerozhlédne
                     První školní den
por. Bc. Petr Janda
09. 09. 2011

vytisknout  e-mailem