Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška s exkurzí

JIČÍNSKO - O prohlídku policejní budovy je stále zájem 

Pracovníci Preventivně informační skupiny Jičín i pro tento školní rok připravili pro děti a studenty přednášky, které lze spojit i s prohlídkou vybraných prostor budovy Územního odboru PČR Jičín.

Ke školám, které pravidelně této možnosti využívají, patří i Základní škola Kopidlno. V úterý 25. září přijeli na domluvenou besedu žáci osmé třídy. Preventista se v úvodní části setkání zaměřil na trestní odpovědnost mládeže a na některá konkrétní ustanovení trestního zákoníku. Podrobněji posluchačům vysvětlil skutkovou podstatu nejběžněji prošetřovaných trestných činů, kterých se dopouštějí osoby blízké jejich věku. Zároveň účastníkům přiblížil i možné trestní důsledky takového protiprávního jednání.

Následovala návštěva prostor určených pro tělesnou a střeleckou přípravu strážců zákona. I při prohlídce výstavy o penězokazectví se děti dozvěděly mnohé zajímavosti o této problematice, kdy jsou zde podchyceny i případy, které mají vztah k našemu regionu. Někteří byli překvapeni z prohlídky místnosti věnované drogové problematice. V policejních celách policista žáky seznámil se zákonnými podmínkami zadržení osoby.

V závěru ještě preventista odpověděl na dotazy, které se týkaly otázek probíraných v průběhu přednášky.

Foto výstavy ZDE:
Další spolupráce se školou
 

por. Bc. Petr Janda
26. 09. 2012

vytisknout  e-mailem