Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bezpečně doma i na ulici

JIČÍNSKO - Beseda s dětmi v Hořicích 

Základní škola na Daliborce v Hořicích dlouhodobě spolupracuje s pracovníky Preventivně informační skupiny Jičín, kdy se pravidelně domlouvají na besedách a přednáškách pro jednotlivé věkové kategorie dětí. Připomeňme si, že nedávno navštívili policejní budovu v Jičíně žáci osmé třídy, kde strávili zajímavé dopoledne.

V pátek 10. února přijel preventista do Hořic. Ve škole se setkal s těmi nejmenšími školáky. Ve vyzdobené učebně na něho netrpělivě čekaly nejdříve děti z prvních tříd. Povídalo se o bezpečném chování doma i na ulici. Na příběhu, vyprávěném podle obrázků, si s preventistou vysvětlili správný postup v popisované modelové situaci. Mezi malé zvědavce přišel také policista z Obvodního oddělení Hořice, který je zaujal předvedenými pomůckami pro výkon služby.

Následovalo setkání s jejich spolužáky z druhých tříd. Také oni slyšeli mnoho preventivních rad a doporučení. Věnovali se například správnému přecházení vozovky, nezbytné míře opatrnosti při setkání s neznámými lidmi a také doporučenému postupu při telefonování na linku tísňového volání. Nezapomnělo se ani na základní dopravní značky, kdy posluchači prokázali velmi dobré znalosti.

Na závěr policisté i jim představili něco ze služebního vybavení. Před rozloučením ještě stačili odpovědět na mnohé dotazy zvídavých žáčků.

Fotografie z akce ZDE:

por. Bc. Petr Janda
13. 02. 2012

vytisknout  e-mailem