Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Beseda s občany

Příjemné dopoledne v obci Holovousy 

Je potěšitelné, že stále trvá zájem představitelů měst a obcí o preventivní besedy, které jsou zaměřeny především na naše starší spoluobčany. Jejich cílem je seniory varovat před nejrůznějšími nepoctivci, kteří se je snaží připravit o jejich celoživotní úspory.
Právě o těch nejčastěji používaných legendách se také hovořilo v úterý 9. března dopoledne v obci Holovousy. V místní knihovně se s přítomnými úvodem pozdravil pracovník Preventivně informační skupiny Jičín. Současně s ním mezi občany přijel i územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Hořice. Přednášející posluchače varoval před historkami o výhrách, nákupem levného zboží, přeplatcích za energie a mnohými dalšími pokusy o jejich okradení. Drzost zlodějů viděli též v promítnutém preventivním filmu „(Ne)bezpečný věk“. Policista přítomné seniory požádal o pomoc při šíření preventivních rad a informací mezi jejich vrstevníky, kteří se besedy nezúčastnili. K dispozici měli různé letáčky k probíraným otázkám.
Seznámil je také s aktivitami policistů v boji proti kriminalitě na seniorech, kdy ve spolupráci s představiteli obcí oslovili ochotné spoluobčany, kterým není lhostejné, že právě starší věková kategorie se stává nejčastěji oběťmi nejrůznějších podvodníků. Z těch se následně stali kurýři prevence, kteří zejména oslovovali ty, kteří žijí osamoceně, mají zdravotní handicap, který jim nedovoluje se zúčastnit preventivních akcí. I v tomto roce hodlají policisté uvedeným způsobem pokračovat.
V Jičíně navázali spolupráci s dalším ochotným „kurýrem prevence“, kterého vybavili taškou s preventivními letáky, samolepkami a reflexními prvky. Ten jim nyní pomůže s informováním a preventivním varováním dalších seniorů před možným nebezpečím, které jim může hrozit při setkání s drzými zloději a podvodníky.
Kurýři prevence na Jičínsku
por. Bc. Petr Janda
14. 03. 2011

Odkazy do noveho okna

Beseda Holovousy

foto č. 1 

Detailní náhled

Beseda Holovousy

foto č. 2 

Detailní náhled

Beseda Holovousy

foto č. 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem