Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Recidivista skončil ve vazbě

BENEŠOVSKO - Opakovaně se zaměřil na pekárnu a prodejnu s pečivem. 

Benešovští kriminalisté v minulém týdnu obvinili 29letého recidivistu, a to hned ze dvou trestných činů, krádeže a poškození cizí věci.
Právě tento muž má mít podle kriminalistů na svědomí 4 případy vloupání a krádeže na území Benešova.

Tři ze čtyř případů se odehrály už ke konci roku 2022, konkrétně na konci listopadu a prosince, poslední z nich pak v polovině ledna.

V prvním případě se v té době neznámý pachatel násilím vloupal do pekárny v Benešově. Poškodil dveře, uvnitř odcizil finanční hotovost ve výši několika desítek tisíc korun a různé pochutiny, které mu přišly pod ruku. Jednalo se o bonboniéry a limonády.

Jen o týden později došlo k dalšímu vloupání do prodejny pekárny, tentokrát do mobilního stánku s pečivem v ulici Čechova. Zde způsobil škodu ve výši 11 tisíc korun na poškozených dveřích, dovnitř se mu nepodařilo dostat. 

Jak se lidově říká, že pachatel se vrací na místo činu, jasným důkazem je i tento případ. Právě do prodejny pekárny, kterou "navštívil" již v listopadu se muž rozhodl vrátit a prozkoumat znovu, a to dokonce ještě dvakrát. I v tomto případě za použití násilí vniknul dovnitř a odcizil bonboniéry, limonády a čokolády. Způsobil tak škodu ve výši 11 tisíc korun na poškození a odcizených věcech.
Do stejné prodejny přišel ještě po třetí. To už ale nevyšlo jak si představoval, do prodejny se mu totiž nepodařilo dostat.

Benešovským kriminalistům se podařilo zajistit potřebné důkazní materiály a to včetně kamerových záznamů, ze kterých je patrné, že se těchto čtyř vloupání dopustil 29letý muž, proto muže zadrželi. Obviněný má již několik záznamů v rejstříku trestů, převážně za majetkovou trestnou činnost.

V současné době je 29letý obviněný muž umístěn ve vazební věznici. Policisté podali podnět státnímu zástupci k návrhu vzetí obviněného do vazby. Soud následně při vazebním zasedání o vazbě rozhodl, a to především z důvodu, aby obviněný v trestné činnosti nepokračoval.

Děvětadvacetiletému muži v případě prokázání viny hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
24. dubna 2023

vytisknout  e-mailem