Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáte muže na videu?

BENEŠOVSKO - Ten se ve třech případech pokusil zaplatit cizí platební kartou. 

Policisté benešovského obvodního oddělení šetří případ podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, a to od poloviny měsíce ledna.

Zatím policistům neznámý pachatel vylákal od poškozeného muže přes podvodnou webovou stránku údaje k platební kartě poškozeného, a následně s jeho kartou provedl několik plateb, který mu poškozený přes aplikaci internetového bankovnictví potvrdil a zároveň umožnil pachateli přidání platební karty do dalšího mobilního zařízení, kam si jí pachatel uložil. Takto neznámý pachatel provedl několik internetových plateb ve výši téměř 40 tisíc korun. 

Policistům se důkladným šetřením podařilo zjistit, že se neznámý muž pokoušel "zkopírovanou" platební kartou ve svém mobilním telefonu zaplatit v několika prodejnách na Praze 1, kde si chtěl zakoupit bundu a mobilní telefony. Platby ale neproběhly, protože poškozený kartu zablokoval. 

Muž pravděpodobně nebude Čech, protože s prodavači mluvil anglicky. Pokud neznámého muže na kamerových záznamech poznáváte nebo máte jakékoliv informace, které by policistům mohly pomoci s jeho ztotožněním, ozvěte se prosím policistům OOP Benešov na tel. číslo 974 871 700. Za jakékoliv důležité informace děkujeme.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
28. února 2024

vytisknout  e-mailem