Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Povedený trojlístek

BENEŠOVSKO - Kriminalisté z územního odboru objasnili několik případů krádeží z benešovské provozovny obchodního řetězce. 

Po více jak třítýdenním usilovném pátrání a šetření se podařilo benešovským kriminalistům dopadnout trojici cizinců ve věku 22, 33 a 39 let, kteří v období od poloviny dubna do počátku května letošního roku během provozní doby nejméně v jedenácti případech odcizili různé zboží umístěné v prodejních prostorách. Jednalo se především o potraviny, cukrovinky, kosmetiku a alkoholické nápoje. Při dvanácté krádeži však již byli zadrženi ostrahou přímo v prodejně i s odcizeným zbožím a předáni přivolaným policistům.
Krádeže se odehrávaly vždy podle shodného scénáře. Dva z nich po dohodě s třetím, který byl v prodejně zaměstnán jako ostraha, nejprve náhodně vybírali různé zboží, které postupně ukládali do nákupního vozíku. Následně si vyhledali v prodejně místo, kde se nikdo nepohyboval, a zboží přendali bez povšimnutí z košíku do přinesených tašek. S naplněnými taškami pak prodejnu opustili, aniž by za zboží zaplatili. Třetí, který měl v té době vykonávat činnost ostrahy, jí naopak nevykonával, a jejich jednání si záměrně nevšímal.
Odcizený sortiment postupně rozprodávali náhodným osobám za mnohem nižší cenu na různých místech hlavního města Prahy a o peníze získané prodejem kradeného zboží se pak všichni tři rozdělili. Celkem se jim podařilo z prodejny odnést zboží za více jak 64 tisíc korun.
Policejní komisař zadrženým cizincům sdělil podezření ze spáchání přečinu krádež spáchaného formou účastenství, za což jim v případě odsouzení hrozil až pětiletý trest odnětí svobody.


nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí P ČR
27. května 2016

vytisknout  e-mailem