Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nepoučitelný řidič

BENEŠOVSKO - Muži, který ujel od dopravní nehody, policisté naměřili 1, 63 promile alkoholu v dechu. To ho v jeho počínání nezastavilo a za volant usedl po třech hodinách znovu. Narazil však na další policejní hlídku. 

Třiačtyřicetiletý muž nezačal nový týden zrovna šťastně. V pondělí, kolem půl osmé večer, projížděl ve vozidle tovární značky Škoda Fabia Combi po silnici II/109, ve směru na Čerčany. V tu dobu proti němu jel jiný řidič ve vozidle značky Škoda Octavia. Vozidla se střetla svými levými boky, což mělo za následek poškození obou aut. Muž za volantem Škody Fabie bez jakéhokoliv zájmu nezastavil a pokračoval dále ve své jízdě. Toto nezodpovědné jednání si ale nenechal líbit druhý účastník dopravní nehody. Se svým vozidlem se otočil a vydal se pronásledovat řidiče, který od nehody ujel. To se mu podařilo a celou vzniklou situaci chtěl vyjasnit. Na místo byli přivoláni dopravní policisté, kteří začali celou událost vyšetřovat. Oba řidiči byli podrobeni dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu. Muž, který nezastavil a pokračoval ve svém směru dál, nadýchal 1, 63 promile alkoholu. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu 1,62 promile. Přesná příčina dopravní nehody je předmětem dalšího šetření, jakož i míra zavinění jednotlivých účastníků. Nikdo nebyl zraněný a řidiči, který před jízdou požil alkohol, policisté zakázali další jízdu.

Zákazu však neuposlechl, nepoučil se a za volant ve stejný den usedl znovu. Jeho nezodpovědnost se mu nevyplatila. Tentokrát byl před jedenáctou hodinou večerní kontrolován čerčanskými policisty. Ti ho zastavili přímo v obci Čerčany. V rámci kontroly byl podroben dechové zkoušce. Ta opět ukázala pozitivní čísla. Na displeji přístroje Dräger se objevila hodnota 1,21 promile alkoholu v dechu. U druhého měření 1,11 promile. Policisté řidiči sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
14. února 2018

vytisknout  e-mailem