Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opuštěné chaty lákají zloděje

PŘÍBRAMSKO - Nastává doba chladnějšího počasí a s tím souvisí menší návštěvnost rekreačních chat, této skutečnosti využívají zloději. 

Minulý týden jsme přijali oznámení o vykradení pěti objektů v chatové oblasti Sejcká Lhota. Zatím nezjištěný pachatel či pachatelé zde odcizili olejové čerpadlo a tři televizory, vše v hodnotě 20 tisíc korun. Poškozením dveří, oken, branky, oplocení a zahradního nábytku byla způsobena další škodu ve výši 23 tisíc korun.

Policie provádí namátkové kontroly v rekreačních oblastech, ale v jejích silách není chránit každé obydlí. Je vhodné připomenout, že každý sám může přispět k tomu, aby svůj majetek lépe zabezpečil, např. používáním bezpečnostních zámků, zodolněných dveří, mříží, uzamykatelných okenic a bezpečnostních skel. Jde o prostředky, které ztěžují vniknutí do objektu. Zloději si většinou vybírají odlehlé a právě špatně zabezpečené chaty. Pro vyšší standard ochrany je možné využít elektronické zabezpečení, např. lokální signalizace, detektory pohybu, systémy s dálkovou signalizací – telefonní hlásič. Cennější věci rozhodně nechce nechávat přes zimu v chalupách. Důležité také je všímat si pohybu podezřelých osob a vozidel, takovou věc případně nahlásit na linku 158.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
30. říjen 2018

vytisknout  e-mailem