Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý řídil autobus

VSETÍNSKO: Cestou naboural dvě auta. 

V sobotu byli vsetínští dopravní policisté přivoláni k dopravní nehodě, ke které mělo dojít krátce po poledni ve Valašském Meziříčí, místní části Hrachovec. Oznámení podala žena, která se svým vozidlem stála vedle tamní autobusové točny. Na ni najížděl i linkový autobus, který do zaparkovaného automobilu narazil a po krátkém přistavení na autobusové zastávce se opět rozjel. Při vyjíždění z točny ovšem narazil do dalšího automobilu odstaveného u krajnice.
Pro valašskomeziříčské policisty a vsetínské dopravní policisty nebylo složité zjistit, kam měl autobus namířeno a kdo jej v době nehody řídil. Autobus s řidičem dohledali a zjistili, že v době nehody v něm sedělo asi 5 cestujících. Policisty samozřejmě zajímalo, proč řidič po poškození dvou automobilů nezastavil a situaci neřešil. A částečnou odpovědí jim byl výsledek dechové zkoušky. Osmapadesátiletý řidič z Valašskomeziříčska nadýchal asi dvě hodiny po nehodě více než dvě promile alkoholu.
Nyní je řidič podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

14. května 2018, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem