Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý řidič policistům nabízel šest set korun, aby ho nechali odjet

Praha venkov – VÝCHOD – Nadýchal více jak 1,3 promile alkoholu. 

Dva dny před Štědrým dnem zastavili policisté z Prahy venkov – VÝCHOD dvaapadesátiletého řidiče, který ve večerních hodinách řídil své osobní vozidlo. Při kontrole byla policejní hlídkou u řidiče provedena odborná kontrola na přítomnost alkoholu v dechu, která vyšla s pozitivním výsledkem přes 1,3 promile.
Během prováděné silniční kontroly se řidič opakovaně snažil podplatit policisty, aby ho nechali z místa odjet. Nejdříve policistům nabízel tisíc korun, když však zjistil, že u sebe má hotovost pouze šest set korun, snažil se jim nabídnout alespoň tuto sumu se slovy, že kdyby měl více, tak by jim více peněz určitě dal. Část tohoto jednání se podařilo policistům zachytit na záznamové zařízení. Muž byl policisty na místě zadržen a odvezen na policejní služebnu.
O den později bylo zahájeno trestní stíhání muže jako obviněného z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zločinu podplácení. Muži hrozí v případě odsouzení peněžitý trest, zákaz činnosti nebo i vězení na jeden rok až šest let.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
28. prosince 2020

vytisknout  e-mailem