Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý řidič „osobáku“ se střetl s motorkou

BEROUNSKO – Nehoda si vyžádala jedno těžké zranění. 

Ve středu 4. května, po půl páté odpoledne, vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému k dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu, k níž došlo v ulici U Lípy v Srbsku. 

Podle dosavadního šetření jel 34letý řidič osobního automobilu Renault ulicí U Lípy, ve směru od Karlštejna na Beroun. Na tomto úseku při průjezdu pravotočivou zatáčkou nejel při pravém okraji vozovky a v tu dobu, kdy byl v protisměru, jel proti němu 39letý řidič motocyklu Triumph se svou 48letou spolujezdkyní. Motocyklista neměl střetu jak zabránit. Řidič Renaultu levou přední částí vozidla narazil do levého boku motorky.

Při dopravní nehodě utrpěla těžké zranění spolujezdkyně motorkáře, která byla vrtulníkem transportována do jedné z pražských nemocnic a zraněn byl také motocyklista, jehož s blíže nespecifikovaným zraněním převezli záchranáři do hořovické nemocnice. 

Policisté následně vyzvali oba řidiče k dechové zkoušce, kdy u motorkáře byl výsledek negativní, zatímco u šoféra Renaultu byl výsledek pozitivní s hodnotou 2 promile. Navíc u něho hlídka lustrací zjistila, že nikdy nevlastnil řidičské oprávnění.

Čtyřiatřicetiletý muž, který neměl za volantem co dělat, neboť nevlastní řidičské oprávnění, a navíc byl pod vlivem alkoholu, je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Michaela Richterová 
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
5. května 2022

vytisknout  e-mailem