Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opilý řidič nacouval do hotelu

a další zprávy z Novojičínska. 

V pátek 24. dubna v brzkých ranních hodinách couval z odstavné plochy u hotelu v Příboře na ulici Frenštátská s vozidlem  Renault 19 mladý muž. Pravděpodobně v důsledku své podnapilosti, nezvládl řízení a zadní částí vozidla narazil do rohu hotelu. U řidiče byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní s naměřenou hodnotou 1.55 promile alkoholu. Policisté následně zjistili, že řídil vozidlo ačkoliv není držitelem řidičského oprávnění. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. Celková škoda byla vyčíslena na dvacet tisíc korun. Mladý řidič z Nového Jičína se nyní bude zodpovídat z trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky.


Stalo se …


Další opilý řidič havaroval do stromu

V sobotu 25. dubna krátce před třiadvacátou hodinou havaroval do stromu u silnice v Novém Jičíně, místní části Kojetín řidič osobního vozidla Škoda Favorit. Mladý řidič v jedné ze zatáček ve směru jízdy na Nový Jičín nezvládl řízení a havaroval do stromu. Dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 1.37 promile alkoholu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na dvacet tisíc korun. Mladý řidič z Fulneku nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Žena napadla obsluhu restaurace

Z trestného činu výtržnictví a z trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu je podezřelá mladá žena z Petřvaldu. Podezřelá měla v neděli 26. dubna nad ránem, za přítomnosti dalších hostů, v jedné místní restauraci, několikrát udeřit pěstí do obličeje servírku. Napadení předcházela slovní rozepře mezi ženami. Při napadení způsobila poškozené pohmoždění pravého oka, pravé spodní části čelisti a krční páteře. Doba léčení nebyla doposud upřesněna. Trestní stíhání mladé ženy je vedeno na svobodě.

Vandal poničil fábii

Neznámý vandal se v noci na 26. dubna vyřádil na zaparkovaném vozidle Škoda Fabia, které stálo v Odrách na sídlišti Míru. Pachatel jej po celém obvodu vozidla poškrábal a tím způsobil škodu za dvacet tisíc korun. Oderští policisté případ prošetřují jako trestný čin poškozování cizí věci a po pachateli usilovně pátrá.

Majitelé přišli o svá jízdní kola

Neznámý lapka odcizil v sobotu  25. dubna ve večerních hodinách dvě pánské trekingové jízdní kola. Majitelé měli jízdní kola Dema a Rockmachine uzamčené lankovým zámkem k sobě u pohostinství  v Odrách, místní části Vítovka. Způsobena škoda odcizením činí dvaadvacet tisíc korun.

Vloupání do prodejny pracovních oděvů v Příboře

V pátek 24. dubna nad ránem vnikl do prodejně pracovních oděvů v Příboře neznámý pachatel. Doposud neznámý pachatel po násilném vniknutí z prodejny následně odcizil elektronickou pokladnu s finanční hotovostí. Poškozením prodejny způsobil pachatel škodu přes šest set korun. Celková škoda přesáhla částku 26 tisíc korun.

Vloupání do prodejen na Frenštátsku

Frenštátští policisté v průběhu uplynulého víkendu šetřili dva případy vniknutí neznámého pachatele do prodejen potravin.
V prvním případě si pachatel vyhlédl v noci na 25. dubna prodejnu potravin ve Frenštátě pod Radhoštěm na ulici Bezručova. Zde pachatel po násilném vniknutí odcizil finanční hotovost a ze skladu odcizil vetší množství skleněných lahví s alkoholem, různých značek. Celková škoda přesáhla částku čtyřicet dva tisíc korun.
K dalšímu vloupání do prodejny smíšeného zboží došlo v Trojanovicích v sobotu 25. dubna v odpoledních hodinách. Neznámý pachatel do prodejny vnikl po rozbil skleněné výplně výlohy a ze skladu následně odcizil cigarety různých značek. Předběžná škoda odcizením v tomto případě byla činila na devět tisíc korun a na zařízení osm tisíc korun.
Policisté po pachateli či pachatelích vloupání intenzivně pátrají.

vytisknout  e-mailem