Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý řidič naboural terénním vozidlem do malého auta s pětičlennou posádkou a od nehody ujel

ČESKOLIPSKO - V osobním vozidle zůstala zraněná 11letá dívka. 

Včera kolem 16.20 projíždělo ve směru od Břehyně na Doksy osobní vozidlo značky Hyundai  i10, když do něj zezadu naboural terénní automobil tovární značky Kia Sorento, jehož opilý řidič se ze zatáčky  vyřítil na rovný úsek , po kterém se pohyboval hyundai a on na něj nestačil adekvátně zareagovat.  

Čtyřiačtyřicetiletý muž za volantem terénního vozu na místě nehody ani nezastavil a pokračoval ve své jízdě dál. Daleko ale neujel. Zhruba kilometr od místa nehody vyletěla  Kia  ze silnice, kde najela do stromů v příkopu. Odtud se odrazila zpět na vozovku a ještě převrátila na střechu. Šofér měl přitom víc štěstí než rozumu a z karambolu vyvázl bez vážnější újmy na zdraví. Zdravotnická záchranná služba ho spíše z preventivních důvodů převezla na dovyšetření do českolipské nemocnice.

Tam skončila i 11letá dívenka z vozidla hyundai, která seděla vzadu uprostřed a po nehodě si stěžovala na bolesti v oblasti krční páteře. Další čtyři členové posádky zraněni nebyli.  Šofér z vozidla Kia Sorento měl v sobě  bezprostředně po  havárii 2,81 promile alkoholu  a proto ho trestní stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky nemine.

22. 8. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem