Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý řidič na sebe upozornil špatně dovřenými dveřmi

SEMILSKO - S jednou a půl promile usedl za volant. Svoji jízdu pod vlivem alkoholu zdůvodnil policistům svojí zdravotní indispozicí. 

Zajímavou výmluvu si našel 44letý řidič, kterého si všimla v sobotu 10. února 2018 krátce před třetí hodinou ráno na náměstí v Turnově policejní hlídka. Řidič na sebe upozornil špatně dovřenými dveřmi. Během kontroly podrobili policisté řidiče orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Naměřená hodnota činila téměř 1,5 promile. Řidič zároveň policistům nepředložil žádné osobní doklady, ani doklady potřebné k řízení motorových vozidel. Jako důvod, proč usedl za volant opilý, uvedl policistům, že se mu udělalo špatně a měl namířeno do nemocnice. Muž zároveň hlídce přiznal, že v daný večer byl na plese, kde pil pivo.

Turnovští policisté tak zakázali muži další jízdu a skončil na jejich policejní služebně. Zde muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu "ohrožení pod vlivem návykové látky", za který mu nyní hrozí až jednoletý trest odnětí svobody.
 

12. 2. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem