Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý řidič kamionu zablokoval silnici na Turnov

LIBERECKO - Celou noc byla neprůjezdná kvůli havárii kamionu část komunikace I. třídy č. 35 ve směru na Turnov. Řidič nadýchal před 2,5 promile. 

V pondělí 22. ledna krátce po deváté hodině večer způsobil komplikace v dopravě řidič kamionu jedoucí po silnici I. třídy č. 35 ve směru na Turnov. V klesání Paceřického kopce na přímém úseku havaroval a zablokoval tak na celou noc oba jízdní pruhy rychlostní silnice ve směru na Turnov. Řidič cizí státní příslušnosti jel s jízdní soupravou složenou z nákladního vozidla MAN a návěsu Kögel ve směru od Liberce a na přímém úseku v klesání pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace, na které se nacházela vrstva nového sněhu, a s vozidlem dostal smyk. Následně vjel vlevo, kde přední částí vozidla narazil do středových svodidel. V důsledku střetu se tahač částečně přetočil do protisměru a došlo k vysypání nákladu na vozovku.2

Při nehodě utrpěl řidič kamionu blíže nespecifikované lehké zranění, se kterým jej převezlo do Krajské nemocnice Liberec vozidlo Zdravotnické záchranné služby. Ještě před převozem do nemocnice jej policisté podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Udivující však byla naměřená hodnota, která přesáhla 2,5 promile. Ani opakovaná zkouška nedopadla lépe.

Na místo se dostavil provozovatel jízdní soupravy, který zajistil odtah vozidel. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na částku téměř 1,7 milionu korun. Komunikace ve směru na Turnov byla v úseku Paceřického kopce celou noc neprůjezdná, pro řidiče byla objízdná trasa po přilehlé komunikaci. V ranních hodinách dnešního dne došlo k přeložení nákladu z havarovaného kamionu a vyprošťování jízdní soupravy.

Nehodou se i nadále zabývají liberečtí dopravní policisté. Ti již zahájili v dané věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "ohrožení pod vlivem návykové látky", za který může nyní řidiči u soudu hrozit až tříletý trest odnětí svobody.


23. 1. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem