Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý muž v obci střílel

TŘEBÍČSKO: Střelné zbraně a střelivo policisté zajistili 

O uplynulém víkendu policisté zasahovali v obci na Moravskobudějovicku, kde střílel do vzduchu opilý muž dlouhou střelnou zbraní. Muže policisté zajistili a skončil na protialkoholní záchytné stanici. V současné době má již sděleno podezření ze spáchání trestného činu. Policisté zajistili zbraně a střelivo, které vlastnil legálně.

V sobotu 20. července přijali policisté po půlnoci oznámení, že se v obci pohyboval muž, který opakovaně vystřelil z brokovnice a poté vešel do domu, kde žije. Policisté zjistili, že se jedná o muže, který vlastní legálně držené dlouhé střelné zbraně. Na místo ihned vyjela policejní hlídka obvodního oddělení Moravské Budějovice, přivoláni byli také policisté speciální jednotky Dukovany a rovněž policejní prvosledová hlídka. Muž na výzvy policistů z domu vyšel neozbrojen a policisté ho zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 2,65 promile alkoholu. Muž vydal všechny střelné zbraně a střelivo, policisté je zajistili a předali na příslušné oddělení policie. Opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Policisté provedli šetření, místa činu ohledali a zadokumentovali. Prověřováním zjistili, že značně opilý muž šel kolem půlnoci ve směru od restauračního zařízení a na dvou různých místech v obci opakovaně vystřelil do vzduchu z brokovnice. Poté vstoupil do domu, kde bydlí, a následně ho zajistili přivolaní policisté. Ke zranění osob nedošlo.

Na základě shromážděných důkazů sdělil policejní inspektor čtyřiačtyřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.  Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Za přečin výtržnictví lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

23. července 2019

vytisknout  e-mailem