Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý muž ohrožoval napadeného zbraní

TŘEBÍČSKO: Muž je obviněn ze dvou trestných činů 

Třebíčští kriminalisté vyšetřují závažný případ, při kterém útočník na ulici ohrožoval napadeného muže zbraní. Jednalo se o plynový revolver. Podezřelý muž byl značně opilý a policisté ho zajistili. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání, muž je obviněn ze spáchání dvou trestných činů.

Případ pro policisty začal ve středu 14. června, když přijali kolem poledne oznámení o napadení se zbraní, ke kterému došlo na ulici v Třebíči. Na místo ihned vyjeli policisté a strážníci městské policisté, kteří učinili opatření, aby již nemohlo docházet k násilnému jednání. Podezřelého muže zajistili. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 3,66 promile alkoholu. Dále zajistili zbraň, kterou při činu použil. Opilého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Prověřování závažného případu převzali kriminalisté. Provedli ohledání, zadokumentování místa a šetření v lokalitě.

Po vystřízlivění směřoval podezřelý muž na policejní oddělení a skončil v cele. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Dvaačtyřicetiletý muž byl obviněn z přečinu nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní a dále přečinu výtržnictví,“ řekl Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán.

Mezi muži došlo na ulici nejdříve ke slovní rozepři. Dvaačtyřicetiletý muž je obviněn z toho, že druhému muži vyhrožoval likvidací a přinesl si i zbraň. Se zbraní manipuloval, mířil s ní a druhého muže ohrožoval. Došlo i k výstřelu. Napadený muž zranění neutrpěl. Ve spolupráci s dalším přítomným opilého muže zpacifikovali a následně byli přivoláni policisté se strážníky.

Po provedení všech nezbytných úkonů byl zadržený muž propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují.  Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
16. června 2023

vytisknout  e-mailem