Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opilý chodec i opilý motocyklista měli velké štěstí

ZNOJEMSKO: Od pátku do neděle jsme na silnicích přistihli sedm mužů pod vlivem alkoholu. 

     Za tři uplynulé dny jsme v našem regionu zjistili celkem sedm opilých účastníků provozu na pozemních komunikacích. Jednalo se o sedm mužů ve věku pětadvacet až šestapadesát let. Jeden byl z Třebíčska a všichni ostatní ze Znojemska. Čtyři z nich měli v krvi více než jedno promile alkoholu. Dva případy vyšly najevo při dopravních kolizích a zbývající při běžných silničních kontrolách.
     3,15 promile alkoholu nadýchal dvaačtyřicetiletý motocyklista, který v neděli před osmou hodinou večerní havaroval u obce Mackovice. Zřejmě vzhledem k opilosti nezvládl řízení a jízdu ukončil najetím do silničního příkopu. Vše se naštěstí obešlo bez zranění i bez způsobené škody. Vyšlo však najevo, že je značně posilněn alkoholem a navíc vůbec nevlastní řidičské oprávnění. Nyní je důvodně podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 
     3,01 promile alkoholu v krvi proudilo pětatřicetiletému muži, který se rozhodl přejít vozovku ve Vídeňské ulici ve Znojmě. Muž přecházel silnici mimo vyznačený přechod pro chodce v neděli před devátou hodinou večerní. Podle prvotních informací měl vstoupit do jízdní dráhy osobnímu autu s přívěsem. I když se řidič snažil střetu zabránit, došlo k nárazu chodce do přívěsu. Utrpěl tím lehké zranění a po ošetření byl propuštěn do domácího léčení. Žádná hmotná škoda na přívěsu, ve kterém řidič převážel koně, nevznikla.
     2,70 promile alkoholu byl výsledek dechové zkoušky šestapadesátiletého řidiče Škody Fabia, kterého jsme zastavili v obci Dobřínsko. Bylo to v sobotu po sedmé hodině večerní. Při silniční kontrole vyšlo ještě najevo, že má platnou blokaci řidičského oprávnění. Městský úřad Moravský Krumlov mu zakázal motorová vozidla řídit do listopadu letošního roku. Nyní bude čelit trestnímu stíhání. Za ohrožení pod vlivem návykové látky a za maření výkonu úředního rozhodnutí mu nyní hrozí až dva roky odnětí svobody.
 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 21. srpna 2017

vytisknout  e-mailem