Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilec jezdil po městě a nedal si říci

NÁCHODSKO – Přišel o řidičák a putoval na záchytku 

Poslední prázdninový víkend, který se nesl ve znamení slunného počasí, policisté na Náchodsku vyjížděli k podnapilým řidičům. Jak působí alkohol v horku, podcenili hned tři účastníci silničního provozu.
 
NáchodIlustrační foto/Policie ČR
Jízdu z kopce nezvládla
První účastnicí silničního provozu pod vlivem alkoholu byla 40letá cyklistka, která při jízdě na kole v pátek 28. 8. 2015 po páté hodině odpoledne zřejmě nezvládla průjezd zatáčkami z kopce od náchodské nemocnice a v jedné z nich havarovala. Při pádu se zranila a byla převezena do nemocnice na vyšetření. Dechovou zkouškou vyšlo najevo, že její jízdu ovlivnilo také 1,5 promile alkoholu v dechu, které jí při dechové zkoušce naměřila policejní hlídka. Dopravní nehodu policisté dále vyšetřují.
 
Nepočítal s kontrolou 
V sobotu 29. srpna 2015 po desáté hodině večer policejní hlídka u Jasenné zastavila řidiče červeného fordu k obyčejné dopravní kontrole. Jenže dechová zkouška ukázala, že 31letý muž za volantem řídí automobil s 1,60 promile v dechu. Navíc policisté následnou lustrací zjistili, že muž je tzv. neřidič – nemá vůbec řidičské oprávnění. Na místě mu proto zakázali další jízdu a muž se bude muset zodpovídat nejen z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, ale také z jízdy bez platného řidičského oprávnění.
 
Neposlechl a ještě poškodil policejní vůz
Posledním, a také největším víkendovým opilcem za volantem, byl pak 25letý mladík, kterého muži zákona v neděli 30. srpna 2015 přistihli při řízení vozu dokonce dvakrát v jediný den. Nejdříve policejní hlídka přijela po sedmé hodině ráno na oznámení občanů k čerpací stanici na Plhově, že prý kolem pumpy jezdí opilý řidič. Mladý muž při kontrole nadýchal do přístroje 2,77 promile, policisté mu proto zakázali další jízdu a odvezli ho obvodní oddělení v Náchodě k provedení procesních úkonů, pak ho propustili k dalšímu řízení na svobodě. Jenže mladík nešel střízlivět. Někde zřejmě ještě popil a sedl znovu
NáchodIlustrační foto/Policie ČR Náchod
do vozu, okolo poledne totiž volala svědkyně, že dotyčný muž znovu jezdí. Při pokusu o zastavení muž policejní hlídce odřel vůz, následně se vzpíral zadržení. Policisté ho zpacifikovali a přiložili pouta. Při nové dechové kontrole mladík do policejního testeru tentokrát nadýchal již 3,6 promile. Řidiče pod vlivem alkoholu policisté eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici do Hradce Králové, kde strávil noc a následujícího dne putoval opět na policejní oddělení. Policie případ nadále prošetřuje, nyní už nejen pro opakovaný přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, ale také pro poškození policejního vozu.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
1. 9. 2015  v 13.00 hodin

vytisknout  e-mailem