Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opil se a vyváděl

TEPLICKO - Svlékl se do spodního prádla a pokřikoval vulgarity; Lhal a půjčky nesplácí... 

Opil se a vyváděl

     Policisté sdělili podezření z přečinu výtržnictví 33letému muži, který se minulý týden odpoledne na náměstí Svobody svlékl do spodního prádla, lehl si na zem a křičel vulgarismy na kolemjdoucí. Přivolaní policisté výtržníka zadrželi a převezli do cel, kde se do dalšího dne vyspal z opilosti. U výslechu tvrdil, že vypil lahev vodky a vůbec si nepamatuje, co předchozí den dělal. Vzhledem k tomu, že už byl za podobné protiprávní jednání v minulosti odsouzen, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

Lhal a půjčky nesplácí

     Z úvěrového podvodu se bude zodpovídat 39letý muž, který si vzal dvě půjčky, které nesplácí. V loňském roce uzavřel s poškozenou společností smlouvu o spotřebitelském úvěru ve výši 17 tisíc korun na nákup televizoru. Nejen, že v žádosti uvedl zkreslené údaje o výši svého příjmu, navíc i zatajil pohledávky ve výši přes sto šedesát tisíc u jiných společností. Stejného podvodu se dopustil i při sjednávání druhé smlouvy o revolvingovém spotřebitelském úvěru, ze kterého vyčerpal téměř jedenáct tisíc nákup spotřebního zboží. Kromě toho, že dluží kolem 28 tisíc korun, hrozí mu až dvouleté vězení.

Zmizel měděný kabel

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Košťanech ukradl měděný kabel. Překonal oplocení areálu poškozené firmy a na pozemku z bubnu odmotal 13 metrů kabelu. Celková škoda přesáhla částku pět tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

Řídili opilí

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 18letý mladík, který si sedl za volant pod vlivem alkoholu. V noci z pátku na sobotu ho v Trnovanech zastavili policisté, řidič, který nadýchal přes 1,3 promile, se k požití alkoholu před jízdou doznal. Noc strávil v cele a po výslechu byl propuštěn, za porušení zákona mu hrozí až roční vězení.

     Stejný trest hrozí i 30letému cizinci, kterého policisté zastavili v noci ze soboty na neděli v Krupce. Naměřili mu 1,2 promile alkoholu v dechu, byl zadržen a ve lhůtě 48 hodin bude eskortován k soudci, který bude rozhodovat o typu a výši trestu.

29. 1. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem