Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvakrát během dne na protialkoholní záchytné stanici

LIBEREC - Ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách rozbil výplň dveří u baru v Růžodolské ulici, ve večerních hodinách poškodil vstupní dveře do domu v ulici Norská. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - centrum vyjížděli během včerejšího dne ve dvou případech na stejného výtržníka. O pořádný rozruch se postaral v liberecké městské čtvrti Růžodol 35letý Liberečan. Vše začalo tím, že navštívil bar v Růžodolské ulici, kde si dal pár piv a také víno. Ještě předtím během dne vypil celou lahev vodky a v odpoledních hodinách krabicové víno. Na tom by nebylo ještě nic zvláštního. Ve stejném baru se však také objevila jeho bývalá přítelkyně se svým novým přítelem. Po společné diskuzi a slovní hádce se bývalé přítelkyně začal její nový přítel zastávat a další jeho kamarádi muže vyprovodili ven z baru. To muže natolik rozčílilo, že vzal kámen, který ležel na chodníku před barem, a vhodil jej směrem do dveří baru, kde rozbil skleněnou výplň. Majiteli restaurace tak způsobil škodu za bezmála 3.500 korun. Následně na místo přijela policejní hlídka a muž tak skončil  na protialkoholní záchytné stanici Krajské nemocnice Liberec.

Muž ještě předtím v baru potkal jednoho muže, se kterým měla jeho bývalá přítelkyně také v minulosti vztah, a ten si mu stěžoval, že mu měla vzít peníze. Tento muž požádal 35letého muže, aby mu zjistil, kde v současné době tato žena bydlí. Pětatřicetiletý muž se ještě téhož dne, co jej propustili z protialkoholní záchytné stanice, vydal ve večerních hodinách  do místa, kde se domníval, že by se žena mohla zdržovat. Vzhledem k tomu, že byl dům uzamčený, rozbil skleněnou výplň vstupních dveří, neboť se chtěl dovnitř dostat za každou cenu. I zde způsobil škodu za více jak 3.500 korun.  Na místo přijela policejní hlídka, a muž tak skončil opět na protialkoholní záchytné stanici.

Poté, co muž vystřízlivěl a byl propuštěn ze "záchytky" , policisté z obvodního oddělení Centrum mu již ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a dále poškození cizí věci, za což mu nyní hrozí až tříletý trest vězení.

Již v minulosti se muž dopustil podobného jednání, kdy poškodil sklo či dveře a to byl také trestán. Soud mu uložil veřejně prospěšné práce, které do dnešního dne vykonává. Evidentně se však z posledního trestu vůbec neponaučil a ve svém agresivním jednání na veřejnosti pokračuje dál.
 

26.5.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem