Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opět kontroly na objízdné trase

TRUTNOVSKO - Řešené přestupky v červnu. 

Zejména dopravní policisté od pondělí 27. března 2017 dosud dohlížejí na objízdnou trasu vedoucí přes naše město a náš okres. Téměř před třemi měsíci totiž byla zahájena rekonstrukce silnice 1/33 Náchodem.

Policejní kontroly na objízdné trasePolicejní kontroly na objízdné trasePolicisté dopravního inspektorátu v Trutnově se věnují kontrolám na objízdné trase téměř každý den. K výkonu služby využívají služební vozidla v barevném provedení Policie ČR a služební motocykly. Výkon služby také konají společně s kolegy z Polska. Předností těchto společných hlídek je zejména odbourání jazykové bariéry při prováděných kontrolách u polských řidičů kamionů.
Na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu také dohlížejí policisté pořádkové služby a strážníci Městské policie v Trutnově.

Česko-polské hlídkyČesko-polské hlídkyOd začátku měsíce června dosud policisté zjistili na objízdné trase jednapadesát přestupků v dopravě. Z tohoto počtu ve třiatřiceti případech řešili porušení stanovené rychlosti, čtyřikrát nesprávný způsob jízdy, pětkrát porušení povinnosti použít bezpečnostní pás, třikrát špatný technický stav, také telefonování za jízdy, nedání přednosti v jízdě, ale i nesprávné předjíždění. V neposlední řadě odhalili tři řidiče kamionů, kteří porušili zákaz jízdy po silnici I. třídy v neděli.

Na objízdné trase došlo k sedmi dopravním nehodám, které dopravní policisté zadokumentovali. Ve dvou případech se jednalo o nehodu srážku se zvěří. Při dopravních nehodách došlo ke dvěma lehkým zraněním, naštěstí nikdo nebyl vážně zraněn.

I nadále policisté úzce spolupracují s Centrem služeb pro silniční dopravu Královéhradeckého kraje.

Z pohledu trutnovské policie můžeme konstatovat, že první tři měsíce se obešly bez výrazných komplikací, krom samozřejmě tvořících se kolon v odpoledních hodinách.  

Žádáme všechny řidiče a samozřejmě i obyvatele tohoto úseku o trpělivost.
Děkujeme.

por. Pižlová Šárka DiS.
20. 6. 2017, 10:35

vytisknout  e-mailem