Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opět alkohol za volantem

TRUTNOVSKO – Prodloužený víkend odhalil několik hříšníků. 

DN - Vrchlabí.jpgDN - VrchlabíV neděli 5. července vyjížděli policisté do Vrchlabí na křižovatku ulic Palackého, Slovanská a Antonína Dvořáka. Krátce před pátou hodinou ranní tu totiž havaroval pod vlivem alkoholu 19letý řidič vozidla BMW. Podle prvotního šetření mladík nepřizpůsobil rychlost při průjezdu křižovatkou, vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do stromu a oplocení zahrady. V důsledku nehody utrpěl lehké zranění a do péče si ho převzali přivolaní záchranáři. Provedené dechové zkoušky u něho prokázaly pozitivní hodnoty 1,46 a 1,53 promile. Policisté navíc zjistili, že má vysloven platný zákaz řízení až do května příštího roku. Hmotná škoda je celkově vyčíslena na 25 tisíc korun.

V případě odsouzení za přečiny ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí řidiči až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Během prodlouženého víkendu policisté řešili na Trutnovsku ještě dalších sedm provinilců, kteří usedli za volant pod vlivem návykových látek. Dva jsou ohroženi dvouletým vězením, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti za spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. První při dechových zkouškách opakovaně nadýchal přes 2 promile alkoholu. Druhý hříšník při první zkoušce nadýchal dokonce 4,22 promile, následně mu hladina alkoholu klesla na 2,63 promile. Zbylým pěti řidičům hrozí pokuty a zákazy řízení u správního orgánu za spáchání dopravních přestupků. Dva nadýchali hranici do jedné promile alkoholu a tři měli pozitivní test na drogy.

Bohužel se stále ukazuje, že řidiči na silnicích hazardují. Návykové látky za volant nepatří, a pokud někdo pod jejich vlivem řídí, vystavuje riziku nejen sebe, ale také ostatní. Policisté budou i nadále provádět ve zvýšené míře silniční kontroly a řidiče testovat na ovlivnění alkoholem i drogami.

nprap. Lukáš Vincenc
7. července 2020, 10:03

Odkazy do noveho okna

DN - Vrchlabí

7.7.2020 

Detailní náhled

DN - Vrchlabí

7.7.2020 

Detailní náhled

DN - Vrchlabí

7.7.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem