Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Program Leonardo da Vinci

Problematika operačního řízení zasahuje do všech činností policie a prakticky nezná hranic se sousedními státy. Mezi Českou republikou a jejími sousedními státy byla vytvořena společná kontaktní policejí pracoviště, která zajišťují nepřetržitý tok informací mezi zúčastněými státy. Z tohoto důvodu si v rámci Výzvy roku 2012 – program Leonardo da Vinci – Projekty mobility pod číslem CZ/12/LLP-LdV/VETPRO/134024 podal operační odbor žádost o grant na podporu projektu s názvem „Operační řízení sil a prostředků v souvislosti s tísňovými výzvami, podpora lokalizačních, komunikačních a geografických systémů“.  

Hlavním tématem projektu je zaměření na spolupráci, výměnu zkušeností a rozšíření vědomostí v oblasti operačního řízení sil a prostředků v souvislosti s tísňovými výzvami. Tísňovou výzvou je např. linka tísňového volání, tísňová komunikaces ohroženými skupinami (zdravotně postižení, osoby ohrožené domácím násilím), alarmy z nástrahové techniky a pultů centralizované ochrany atd.

Polsko Švýcarsko Francie
POLSKO ŠVÝCARSKO FRANCIE

Cílem projektu je získání zkušeností s prací zahraničních partnerů zaměřených na stejný obor činností. Zejména na způsob zpracování a reakce na tísňové výzvy, využití prostředků podpory (technoloogické a programové vybevní) a jiných podpůrných nástrojů pro účinné a nejrychlejší vyřešení nahlášených událostí. Důležitý je také způsob komunikace policejních hlídek s operačními středisky a předávání informací, např. SMS, zadávání statusových kódů, pomocí radiostanic apod.

vytisknout  e-mailem