Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Operace B29

Dne 20.8.2008 byla policisty Národní protidrogové centrály Služby kriminální policie PČR dokončena operace s krycím názvem „B 29“. 

Dne 20.8.2008 byla policisty Národní protidrogové centrály Služby kriminální policie PČR dokončena operace s krycím názvem „B 29“. Po předchozím zadržení dvou pachatelů české národnosti v září 2007 a to M.H. (r. 1983) a D.S. (r. 1989), bylo v Polsku zadrženo dalších 6 podezřelých osob.
     Všichni tito pachatelé se zabývali prodejem tablet extáze na území České republiky. Tablety XTC nejprve dováželi ze zahraničí (konkrétně z Polska) na území ČR a následně je distribuovali v tanečních klubech na území Moravskoslezského, Středočeského a Jihomoravského kraje, zejména pak v klubech nacházejících se ve Stodolní ulici v Ostravě.
     Policistům se tak podařilo završit několikaměsíční úsilí odhalit tuto distribuční síť a zadržet všechny pachatele, kteří se na dovozu extáze a její distribuci v Moravskoslezském kraji podíleli.
     Policejním komisařem NPC bylo zahájeno trestní stíhání ve věci trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů dle ustanovení § 187 odst.1,2 trestního zákona. Vyšetřováním se bude obviněným prokazovat obchod s cca 10.000 ks tablet extáze, které prodali. V případě prokázání trestné činnosti hrozí všem pachatelům trest odnětí svobody v rozmezí dva až deset let.
 
zpracoval :
pplk. Mgr. Břetislav Brejcha
důstojník pro styk s veřejností
 
 
 
 
                                                                       Vrchní rada plk. JUDr. KOMOROUS Jiří
 
                                                                                     ředitel PČR NPC SKPV

vytisknout  e-mailem