Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opatrovnice zpronevěřila peníze

TEPLICKO - Z vkladní knížky vybrala 90 tisíc; Řídili opilí... 

Opatrovnice zpronevěřila peníze

     Až osm let za mřížemi může strávit žena, která je soudně ustanovenou opatrovnicí staršího muže. Poškozenému, který je zbaven způsobilosti k právním úkonům, postupně vybrala bez vědomí soudu z vkladní knížky devadesát tisíc korun. Následně nebyla schopna hodnověrně doložit, na co peníze použila, v uplynulých dnech byla žena obviněna z trestného činu zpronevěry. Protiprávního jednání se obviněná měla dopustit už v roce 2012, trestní oznámení však byla na policii podáno až v letošním roce, vysoký trest jí v případě uznání viny hrozí z důvodu, že čin spáchala jako osoba, která má zvlášť uloženou povinnost hájit zájmy poškozeného.

 

Řídili opilí

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 67letý muž, který si o víkendu sedl za volant, ačkoliv před jízdou požil alkohol. Zřejmě nepočítal s tím, že ve večerních hodinách potká policisty, měl ale smůlu. Při dopravní kontrole strážci zákona naměřili 1,6 promile alkoholu v dechu, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a čeká ho ještě soud, u kterého si může vyslechnout verdikt až ročního vězení.

     Za mřížemi by mohl strávit až tři roky také 25letý muž, který je podezřelý ze stejného trestného činu. V neděli po půlnoci nezvládl řízení osobního vozidla a na benzínové čerpací stanici v Teplicích narazil do tankovacího stojanu. Přivolaní policisté mu naměřili 2,2 promile alkoholu v dechu, také jemu byl na místě zadržen „řidičák“.

 

Hladový zloděj

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do prodejny drůbeže. Zloděj rozbil výlohu a z pultového mrazáku odcizil slepice, kachny, husy a králičí stehna. Celková škoda zatím nebyla vyčíslena, hodnota odcizeného masa bude známa až po inventuře. Pokud se podaří hladového lapku dopadnout, bude se zodpovídat z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouleté vězení.

 

Vloupání do firmy

     Tepličtí policisté prověřují vloupání do objektu firmy, ke kterému došlo během uplynulého víkendu. Zatím neznámý pachatel se vloupal do budovy, ze které odcizil stolní počítačovou sestavu a aku vrtačku. Celková škoda byla vyčíslena na 12 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 17. prosince 2015 od 22:00 do 22:20 hodin v Teplicích, ul. Jana Koziny na parkovišti u Luny. Dosud nezjištěný řidič poškodil zadní část zaparkovaného vozidla zn. Peugeot a z místa odjel, aniž by splnil povinnosti uložené platnou legislativou. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

Teplice, 21. 12. 2015, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem