Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opatření „Votvírák 2023“

NYMBURSKO - Policisté napříč službami budou dohlížet na hladký průběh největšího českého hudebního festivalu. 

Nadcházející víkend ožije milovické letiště na Nymbursku již tradičním a největším českým hudebním festivalem „Votvírák 2023“. Během 16. až 18. června 2023 se v areálu vystřídají desítky hudebníků a kapel, na jejichž vystoupení se chystají i desítky tisíc návštěvníků nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

Z důvodu nájezdu účastníků festivalu a zajištění dopravní obslužnosti, bezpečnosti v dopravě, ale i zajištění veřejného pořádku, budou na festival dohlížet v průběhu všech tří dnů více jak dvě stovky policistů napříč policejními službami. Přímo na místě a na příjezdových cestách budou situaci monitorovat jak policisté z Územního odboru Nymburk – z obvodních oddělení, hlídkové služby, dopravní policie, kriminalisté, ale také policisté z krajské působnosti, jako např. policisté se psy, krajské dopravní družstvo či policisté s drony, kteří budou zejména monitorovat  situaci ve veřejném pořádku (spolu s policisty budou na stanovištích také policejní frekventanti, tedy nově nastoupivší policisté, kteří v současné době absolvují základní odbornou přípravu, tedy komplexní vzdělávací proces pro každodenní výkon služby policisty).

V rámci festivalu budou policisté u přijíždějících, ale i průběžně odjíždějících návštěvníků, provádět komplexní kontroly, tedy zda mají potřebné doklady k řízení vozidla, nesedli za volant se zákazem řízení či pod vlivem alkoholu nebo jiných psychoaktivních látek. K těmto kontrolám budou mít k dispozici speciální přístroj DrugTest 5000 k okamžitému vyhodnocení návykových látek, ale i nemalý počet zařízení na zjišťování možného alkoholu v dechu.

Na festivalu bude pro jeho účastníky v případě potřeby řešení jakéhokoliv protiprávního jednání k dispozici mobilní bezobslužný Pol Point, kde se prostřednictvím videokonference spojí s policisty z Oddělení příjmu trestních oznámení na pražské Zbraslavi a okamžitě mohou podat oznámení či řešit případné problémy.

Doporučení pro návštěvníky festivalu: z důvodu eliminace možných krádeží s sebou nevozte cenné a hodnotné věci, v opačném případě je mějte stále u sebe a pod dohledem. Nenechávejte je ve stanech či viditelně v zaparkovaných vozidlech. 
 

Audionahrávka

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
14. června 2023

vytisknout  e-mailem