Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Opatření běží naplno

Všechny policejní složky účastnící se opatření plní naplno úkoly související se šampionátem. 

Ve čtvrtek 7. června večer dorazilo do polské Vratislavi 50 policistů pořádkové policie. Od 8. června se zapojili do činnosti dalších bezpečnostních složek v místě konání zápasu našeho národního týmu.
 
Ve vlacích, kterými do Vratislavi míří po železnici fanoušci jednotlivých fotbalových týmů, jsou přítomni policisté oddělení doprovodů vlaků. Na hlavních železničních uzlech a v místech zastávek speciálů i pravidelných mezinárodních rychlíků jsou připraveni policisté pro případ, že by bylo nutné zakročit proti výtržníkům. Přes naše území se už v ranních hodinách přesunulo několik ruských, ale i řeckých fanoušků. Vše se dosud obešlo bez problémů. Operační odbor Policejního prezidia ČR shromažďuje informace o situaci a předává je dalším policejním složkám, pro jejichž činnost jsou klíčové.
 
Na vybraných silničních hraničních přechodech provádějí namátkové kontroly polští policisté, od 7. června jsou s nimi ve společných hlídkách přítomni i policisté české cizinecké policie, aby došlo k plynulému průběhu kontroly a zamezili případným dopravním komplikacím.
 
V době od 8. června 12:00 – 20:45 a dále pak 22:45 – 06:45 9. června budou pro vozidla nad 12 tun uzavřeny některé polské silnice, zejména směrem od českých hranic do Vratislavi. Jedná se o nařízení polského ministra dopravy, pokud tedy jedete kamionem do uvedených míst, informujte se raději včas o objízdných trasách. Seznam konkrétních uzavřených úseků najdete zde v příloze. Uzavírky se netýkají autobusů a výjimečných případů, kdy se jedná například o přepravu rychle se kazícího zboží, vozidla bezpečnostních složek apod.
 
Policisté v jednotlivých městech se připravují také na větší shluk obyvatel sledujících utkání českého národního týmu při úvodním večerním zápase na velkoplošných obrazovkách v centru. Pokud budete projíždět okolními oblastmi, věnujte prosím zvýšenou opatrnost dopravní situaci.
 
 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
08.06.2012

vytisknout  e-mailem