Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Opakovaně sedl za volant se zákazem řízení

V průběhu jednoho dne zadrželi pražští policisté dvakrát jednoho a toho samého pětasedmdesátiletého muže, který řídil osobní vůz, ač měl zákaz řízení všech motorových vozidel. Poprvé nebyl připoután, podruhé projel křižovatku na červenou. 

Ve čtvrtek 9. listopadu zastavili policisté z místního oddělení Stodůlky pětasedmdesátiletého řidiče, který jel po Jeremiášově ulici kolem půl jedné odpoledne a nebyl po dobu jízdy připoután bezpečnostním pásem. To byl i hlavní důvod kontroly, ta však nakonec odhalila i skutečnost, že muž za volantem neměl co dělat, neboť má na půl roku vysloven zákaz řízení, který mu měl skončit počátkem března příštího roku. Pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byl předveden na policejní služebnu k dalším úkonům.

Zakročující hlídku a pravděpodobně ani samotného hříšníka by v tu chvíli nenapadlo, že se ten den nevidí naposledy, ale stalo se. Přibližně za šest hodin od prvního zadržení se na stejné policejní služebně a ve stejném složení ocitli znovu. Zadržený totiž po propuštění opět sedl za volant a vyrazil do ulic. Na křižovatce ulic Jeremiášova a Radlická projel na červenou, což neuniklo stejné hlídce policistů, a řidiče ten den zastavila podruhé a podruhé také předvedla na služebnu.

Pokud bude pětasedmdesátiletý řidič odsouzen, hrozí mu za spáchání uvedeného trestného činu až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský – 21. listopad 2023

vytisknout  e-mailem