Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně řídil vozidlo v zákazu

CHEBSKO - Dopustil se i krádeže vozidla a motocyklu. 

Dne 16. ledna 2018 policisté z Územního odboru Cheb zahájili trestní stíhání 26 letého muže z Chebska jako obviněného z přečinů Krádeže a Maření úředního rozhodnutí a vykázání.

Trestných činů se měl muž dopustit nejméně ve čtyřech případech na území Chebska v době od 1. června 2017 do 16. ledna 2018.

V prvním případě muž společně s jednadvacetiletým mužem z Chebska v měsíci červnu 2017 za užití násilí vnikli do garáže v Chebu, ze které odcizili osobní vozidlo značky Kia a motocykl značky Cagiva, bednu s nářadím a plechovou šatní skříň. Svým jednáním způsobili škodu  necelých 20 000 korun. Mladší muž si také vyslechl obvinění od Chebských policistů a je vyšetřován na svobodě.

V říjnu 2017 muž při návštěvě v Chebu odcizil u devětačtyřicetiletého muže klíčky od jeho osobního vozidla bez jeho vědomí a souhlasu. S vozidlem poté odjel, užíval ho a poté i prodal muži ze Sokolovska. Škoda na odcizeném vozidle je odhadnuta na 5 000 korun.

Dalších dvou přečinů Maření úředního rozhodnutí a vykázání se měl muž dopustit tím, že řídil osobní motorové vozidlo i přes soudní zákaz řízení všech motorových vozidel. Dne 26. října 2017 řídil vozidlo v Chebu a dne 16. ledna 2018 řídil vozidlo ve Františkových Lázních, kdy byl v obou případech zastaven policejní hlídkou.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Bc. Daniel Dvořák
18. 1. 2018

vytisknout  e-mailem