Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně řídil vozidlo i přes zákaz soudu

KARLOVARSKO – Soud rozhodne, zda skončí ve vazební věznici. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 42letého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Takového jednání se dopustil tím, že opakovaně řídil osobní vozidlo, i přestože mu byl soudem uložen zákaz řízení motorových vozidel všech skupin až do roku 2020.

Poprvé byl kontrolován hlídkou policistů z Obvodního oddělení Jáchymov dne 7. dubna 2018. V podvečerních hodinách řídil osobní vozidlo značky Ford v Jáchymově směrem na Ostrov. O tři dny později byl policisty ve stejném vozidle zastaven a zkontrolován v Karlových Varech. V obou případech mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V posledním případě byl karlovarskými policisty zastaven a zkontrolován ve středu dne 18. dubna 2018 v Karlových Varech na ulici F. X. Šaldy.

Při kontrole s ním policisté provedli orientační zkoušku na přítomnost drog, která vyšla pozitivně na látku amphetamin/metamphetamin. Lékařskému vyšetření se dobrovolně podrobil, avšak odběry biologického materiálu odmítl. Ve všech případech mu byla zakázána další jízda.

V páchání trestné činnosti není žádným nováčkem, v minulosti se dopustil již několika trestných činů především majetkového charakteru, za které byl několikrát potrestán soudem. Naposledy byl Okresním soudem v Karlových Varech odsouzen za trestné činy Neoprávněné užívání cizí věci, Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za něž si odpykal 34 měsíců ve vězení. Na svobodu byl propuštěn v prosinci roku 2017.

Karlovarští kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, jenž akceptoval. Během zítřejšího dne soudce rozhodne, zda obviněného pošle do vazební věznice. Prozatím počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová
20. 4. 2018

vytisknout  e-mailem