Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně páchá trestnou činnost

SOKOLOVSKO – Soudce muže poslal do vazební věznice. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 37 letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu Krádež a dále přečinů Poškození cizí věci a Porušování domovní svobody.

Obviněný muž se měl nejprve ve dvou případech opakovaně vloupat v polovině listopadu v Sokolově do objektu poblíž řeky Ohře. Následně odtud odcizil různé věci, jako například počítač, vařič, horské kolo nebo různé elektrické nářadí. Dle vyhoveného odborného vyjádření způsobil poškozením objektu při vloupání a odcizením věcí škodu přes 68 tisíc korun. Policisté muže zadrželi a na Obvodním oddělení v Sokolově mu sdělili podezření. O případu jsme Vás informovali ZDE.

Nezůstalo však jen u vloupání do objektu, ale v páchání trestné činnosti i nadále pokračoval.  Krádeže se měl dopustit například na začátku prosince  v Sokolově během své návštěvy u 24 leté ženy v jejím bytě. Zde měl využít chvíle, když spala, a z bytu jí odcizit různé věci.Jednalo se například o mobilní telefon nebo nářadí. O dva dny později, dne 4. prosince, měl v podvečer v Sokolově v místním obchodním domě odcizit několik kusů čokolád, které si uschoval pod oblečení a prošel přes pokladnu bez zaplacení. Za pokladnou byl však osloven pracovníkem ostrahy prodejny a tomu vydal čokolády zpět. Na místo byla přivolána policejní hlídka, která muže zadržela a převezla na policejní služebnu. Po provedených úkonech byl muž umístěn do policejní cely.

Celkem tak svým jednáním ve všech čtyřech případech způsobil škodu odcizením věcí ve výši téměř 38 tisíc korun a na poškození majetku pak ve výši 35 tisíc korun.

V páchání trestné činnosti není obviněný muž žádným nováčkem, v minulosti byl v téměř dvou desítkách případech soudně trestán za různorodou trestnou činnost, převážně však majetkového charakteru.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice, kam byl policisty eskortován.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí
7. 12. 2017

vytisknout  e-mailem