Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně měl po mladíkovi požadovat peníze

SOKOLOVSKO – Měl vyhrožovat i zmlácením. 

V úterý dne 4. září zadrželi sokolovští kriminalisté 22letého muže ze Sokolovska, proti kterému bylo následně zahájeno trestní stíhání. Kriminalisté muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu Loupež a přečinu Vydírání.

Obviněný muž měl v Chodově v několika případech využít okamžiku, kdy19letý mladík nastupoval do svého vozidla, a bez svolení si k němu přisednout. Poté po něm měl vždy požadovat finanční hotovost.

Nejprve v polovině srpna, když chtěl mladík z vozidla utéci, mu v tom měl obviněný zabránit. Následně měl z jeho tašky vytáhnout peněženku a z té odcizit finanční hotovost. Na začátku září se stejná situace opakovala. Opět obviněný nasedl k mladíkovi do vozidla, i přes sdělení, že on spěchá, trval na tom, že s ním pojede. Mladík tedy přijel v Chodově na Staré náměstí a oba z vozidla vystoupili. Poté šel mladík k jedné z prodejen a obviněný si sedl na vzdálenější lavičku. Jeho vzdálení se mladík využil a kontaktoval svou známou, aby za ním přišla. Když žena přišla na místo, přišel k nim obviněný. Ten měl znovu po mladíkovi požadovat finanční hotovost. Poté měl vyhrožovat zmlácením jemu i jeho známé pokud peníze nedostane.  Žena mu proto finanční hotovost nakonec ze strachu dala.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Během dnešního dne bude soudce rozhodovat o uvalení vazby na obviněného. V případě prokázání viny může být u soudu potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Kateřina Krejčí
6. 9. 2018

vytisknout  e-mailem