Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně kradli

SOKOLOVSKO – Další vloupání do restaurace a krádež v obchodě. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ze Sokolovska ve věku 27 a 29 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže ve formě spolupachatelství. Staršího muže obvinili navíc i ze spáchání přečinu Nebezpečné vyhrožování.

Společně měli obvinění muži v polovině listopadu v katastru obce Nové Sedlo vniknout do objektu bývalé restaurace a odcizit z těchto prostor téměř dvacítku židlí a sedm stolů. Odcizené stoly a židle ponechali mimo objekt a z místa odešli. Následně se vrátili zpět s vozidlem, do kterého odcizené židle a stoly naložili. Odvézt se jim je však již nepodařilo, neboť byli na místě zajištěni policejní hlídkou. Svým jednání tak způsobili dle odborného vyjádření majiteli škodu přes 7 000 Kč.

V pondělí dne 11. února 2019 ve večerních hodinách se měl starší z obviněných v Sokolově v místní prodejně potravin během prodejní doby pokusit odcizit plechovky s energetickými nápoji. Byl však osloven vedoucí prodejny a vyzván, aby odcizené zboží vrátil. Tak učinil a zboží bylo zpět vráceno nepoškozené do prodeje. Poté co byla na místo přivolána policejní hlídka, měl obviněný vedoucí prodejny a jejím kolegyním vyhrožovat zabitím, čímž v nich vzbudil důvodnou obavu o jejich život a zdraví. Policisté muže zadrželi a převezli na policejní služebnu.

Oba obvinění muži, nejsou v páchání trestné činnosti žádnými nováčky. V posledních třech letech byli za trestný čin Krádež odsouzeni Okresním soudem v Sokolově. O dalších případech vloupání do restaurací či krádeží v obchodech, kterých se obvinění muži měli dopustit, jsme Vás informovali před pár dny - ZDE.

Policejní komisař na 29letého obviněného muže podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí vazby, který jej akceptoval. Soudce následně muže poslal do vazební věznice, kam jej policisté eskortovali.

V případě prokázání viny hrozí oběma obviněným trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí
15. 2. 2019

vytisknout  e-mailem