Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně kradli

KARLOVARSKO – Soudce bude rozhodovat o uvalení vazby.  

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 26 letého muže a 26 leté ženy z Karlových Varů, které obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, spáchané formou spolupachatelství. Podezřelého muže pak obvinili ještě ze spáchání přečinu Výtržnictví.

Nejméně v pěti případech měli společně během listopadu a prosince odcizit z prodejen v Karlových Varech různé zboží jako např. sprchové gely, vánoční balíčky kosmetiky, aviváže, ale i různé potraviny, alkohol nebo předplacené mobilní karty s kreditem. Scénář krádeže byl ve všech případech téměř stejný, a to odcizit zboží, uschovat ho pod bundu nebo do přinesené tašky a projít bez zaplacení pokladní zónou.

Po vánočních svátcích kdy šli opět společně krást do obchodního domu v Karlových Varech, je při procházení pokladní zónou zastavil pracovník ostrahy, do kterého obviněný muž několikrát strčil a udeřil ho pěstí do hlavy. Poté batoh i s odcizeným zbožím odhodil na zem, čímž zboží poškodil. V jednom případě pak kradla žena sama, a to několik kusů aviváže.

Poslední krádež spáchal 26 letý obviněný muž v neděli dne 8. ledna 2017 v dopoledních hodinách, kdy z prodejny sportovního zboží odcizil pánské boxerky. U vstupu do prodejny však byl zadržen pracovníkem ostrahy, kterému odcizené zboží vydal.

Celkem tak způsobili škodu kolem 13 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že byl již 26 letý muž za krádež v roce 2016 odsouzen soudem a potrestán, a to k výkonu obecně prospěšných prací, které nevykonal, podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce bude během dnešního dne rozhodovat o uvalení vazby. V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 26 leté obviněné ženě pak trest odnětí svobody až dvouletý.

nprap. Zuzana Týřová
10. 1. 2017

vytisknout  e-mailem