Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně kradl

KARLOVARSKO – Krádeží se dopustil v pěti případech. 

O tom, že se krást nevyplácí, se přesvědčil teprve 18letý muž z Karlových Varů. Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře mu sdělili podezření ze spáchání přečinu Krádež.

Takového jednání se měl dopustit nejméně v pěti případech. V páchání své trestné činnosti měl začít koncem února tohoto roku. V dopoledních hodinách navštívil v obchodním domě prodejnu s textilem, kde měl nejprve u dvou kusů kalhot odstranit bezpečnostní prvky a visačky. Jeho lup mu však nevyšel, neboť si jeho počínání všimla prodavačka. Ale ani to mladého muže zřejmě neodradilo a počínat si měl obdobně i začátkem března. V obchodním centru v Karlových Varech spolu s dalším mužem měl odcizit několik kusů oděvních svršků. Ty si měli obléknout a poté prodejnu opustit bez zaplacení. Poškozené společnosti tak způsobili škodu ve výši kolem 3 tisíce korun.

Dalších krádeží se měl dopustit sám ještě ke konci měsíce. Ve dvou případech měl krást v obchodním domě a jednou na ploše prodejny čerpací stanice. V jeho hledáčku skončil například parfém, láhev tvrdého alkoholu a různé potraviny. Svým pokračujícím protiprávním jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem 7 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Eva Valtová
1. 4. 2020

vytisknout  e-mailem