Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně krade

KARLOVARSKO – Je obviněn z 11 krádeží. 

Kriminalista z Karlových Varů zahájil trestní stíhání proti 23letému muži z Karlovarska. Muž má na svědomí pokračující přečin krádeže, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody a podvod.

Kriminalista sdělil muži obvinění z celkem 11 případů, kterých se měl dopustit v červnu a červenci letošního roku. Obviněný měl odcizit celkem 7 jízdních kol v Nové Roli a Karlových Varech. Většinou vcházel do neuzamčených panelových domů, kde odcizil volně opřená jízdní kola. V jednom případě dokonce na odcizeném jízdním kole odjel a na místo činu se vrátil zpět autobusem a vzal druhé kolo, které bylo vedle odložené.
V jiném případě vnikl otevřenými dveřmi do rodinného domu, kde odcizil volně položený mobilní telefon. Telefony měl také krást v hotelech. Celkem jich tam vzal nejméně tři kusy. V hotelech pak ještě také vzal finanční hotovost, náramkové hodinky, zlaté prsteny, platební kartu, osobní doklady a další. Celkem se škoda vyšplhala na částku 60 000 Kč.

Obviněný muž se svého jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen a potrestán za krádež. V případě prokázání viny hrozí muži až pětiletý trest odnětí svobody.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. 

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
13. 7. 2016

vytisknout  e-mailem