Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Aktuality - archiv

 

7.11.2009
Řídil, ale řídit neměl
 Policisté Obvodního oddělení Nový Bydžov šetří případ maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení. Šofér škodovky ujížděl hlídce a při zastavení se hbitě přemísťoval na sedadlo spolujezdce, což však kontrolujícím  policistům  neuniklo. Následně se zjistilo, že řidiči byla šoférská činnost zakázána rozhodnutím okresního soudu. Teď podezřelému hrozí trest za mřížemi po dobu 6 měsíců a prodloužení zákazu řízení motorových vozidel.
 pprap. Jindřich Rygl

28.10.2009

Krádež stavebního lešení
Zřejmě "stavitel" odcizil z nově budovaného podniku v obci Zábědov stavební lešení. Přes noc z 27. na 28. října 2009 se vkradl do haly  staveniště  a s sebou si odnesl lešení . Tímto jednáním ušetřil rodinnému rozpočtu celých 35.000 Kč. Poškozená firma krádež oznámila na Obvodní oddělení Nový Bydžov. Místní policisté rádi přijmou jakékoliv informace od občanů, které by vedly k odhalení pachatele.
pprap. Jindřich Rygl

20.10.2009
Pachatel musel přijet jeřábem
 
Neobvyklá krádež se stala v obci Smidary, část Chotělice. Zde pachatel v objektu bývalého zemědělského družstva začátkem října odcizil z panelové komunikace mezi budovami celkem 7 betonových panelů, kdy rozměr každého je 3,5 m délka, 1,8 m šířka a 15 cm tloušťka. Poškozenému takto vznikla škoda ve výši 21.000 korun.
nprap. Jaromír Pelánek
30.9.2009
Auto není trezor
Novobydžovští policisté se v současné době zabývají případy, kdy si majitelé vozidel pletou svá auta s “trezory“ a ponechávají si v nich své věci a často i cennosti. Všímaví nenechavci se pak do těchto vozidel vloupávají a věci z aut zcizují a mnohdy jim k tomu stačí doslova pár minut. Zatím neznámí potenciální klienti Novobyžovské policie za použití převážně kamenů či jiných stavebních materiálů rozbíjejí skleněné výplně dveří aut a odnášejí si z nich kabelky nebo peněženky.Často přitom způsobí na vozidle škodu větší, než je hodnota odcizené věci. K těmto případům došlo v průběhu měsíce srpen a září letošního roku v Novém Bydžově - na parkovišti u fotbalového stadionu a v jeho těsném okolí, dále v ulicích Husova, Karla IV., Metličanská. Policie upozorňuje občany, aby neponechávaly osobní věci v zaparkovaných vozidlech. 
pprap. Jindřich Rygl 
25.9.2009 
Pozor na podvodníka
Bydžovská policie zaznamenala oznámení občanů obce Skřivany o podvodníkovi, který náhodně obchází rodinné domky a od občanů se pod různými legendami, například že je geodet, který byl okraden a potřebuje půjčit peníze na cestu domů nebo, že nutně pořebuje půjčit peníze na opravu poškozeného vozidla, dožaduje zapůjčení finančních hotovostí.  Podvodníkem by měl být muž upraveného a čistého dojmu ve věku mezi  55 a 60t lety, výšky do 165 cm silnější postavy s krátce střiženými vlasy dozadu.  Muž by se také mohl představovat falešnými jmény a proukazovat se falešnými občanskými průkazy.  Doposud si tato osoba "obstarala" finanční hotovost ve výši 4.700 korun. Tímto policie občany vyzývá k obezřetnosti a v případě výskytu této nezvané návštěvy, nechť volají na linku 158.
nprap. Jaromír Pelánek 
22. srpna
Vandal poškodil dětem hřiště
Ve středu (16.9.2009) bylo starostou obce Starý Bydžov oznámeno, že neznámý vandal poškodil dětem skluzavku na dětském hřišti v obci Starý Bydžov. Neznámý vandal zbůsobil škodu ve výši 3.000 korun. Ve věci provádíme šetření a v případě dopadení bude přestupce předán na správní orgán k projednání.  
14. srpna 2009
Z auta zmizela kabelka
Dne 14. 8. 2009 odpoledne šetřili policisté na Novobydžovku případ vloupání do motorového vozidla v ulici V Aleji v Novém Bydžově. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl přes přední okénko u spolujezdce do vozidla, kde odcizil odloženou kabelku s doklady, finanční hotovostí a mobilním telefonem. Zloděj svým jednáním způsobil škodu ve výši 4.500 korun.
por. Marta Trávníčková

 

vytisknout  e-mailem