Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Aktuality - archiv

2. listopadu 2009
Krádež nafty
Dne 30. října 2009 v časných ranních hodinách kontrolovala hlídka policie z Chlumce nad Cidlinou vozidlo Renault, jehož osádku tvořili tři muži. Po zastavení vozidla se osádka dala před policií na útěk. Dva muže z Kolínska se podařilo hlídce při útěku zadržet.  Následnou prohlídkou vozidla Renault bylo zjištěno, že muži převáží ve vozidle 240 litrů motorové nafty. Dalším šetření se podařilo zjistit, že krátce před zadržením uvedené množství motorové nafty odcizili v obci Stará Voda u Chlumce nad Cidlinou, a to ze zde zaparkovaného nákladního vozidla. Oběma mužům hrozí nyní až dva roky vězení nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Petr Houštěk
26. říjen 2009
Krádež v obchodě
V dopoledních hodinách dne 26. října 2009 v nákupním centru v Chlumci nad Cidlinou neznámý pachatel využil nepozornosti poškozené, která se při výběru zboží  v obchodě otočila  od nákupního košíku. Z tohoto jí následně odcizil koženou tašku s dámskou  peněženkou, osobními doklady a finanční částku 2.500 korun. Pachateli hrozí za jeho čin pokuta až 15.000 korun.
npor. Bc. Petr Houštěk
26. říjen 2009

Odcizený motocykl
Ve večerních hodinách dne 22. října 2009 kontrolovala hlídka chlumecké policie dvacetiletého muže z Trutnovska jedoucího na motocyklu se zakrytou registarační značkou.  Při kontrole vyšlo najevo, že muž není držitelem řidičského oprávnění a že motocykl odcizil v obci Borovnička, okres  Trutnov. K tomuto se hlídce na místě i doznal.  Pachateli hrozí za jeho skutek až dva roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
npor. Bc. Petr Houštěk

20. říjen 2009
Beseda ve škole
Dne 19. října 2009 proběhlo v budově  Základní školy Nepolisy setkání příslušníků Policie České republiky a žáků prvního stupně místní základní školy. Setkání proběhlo v tělocvičně školy, kde mělo téměř padesát  děti možnost slyšet přednášku na téma prevence kriminality, šikany a ochrany před alkoholismem a toxikomanií. Na školním hřišti měli děti dále možnost shlédnout ukázku výcviku služebních psů policie a dále se blíže seznámit  s výstrojí a výzbrojí policie.
npor. Bc. Petr Houštěk
12. říjen 2009
Vloupání do chaty
V odpoledních hodinách dne 8. října 2009 se šestasedasátiletý pachatel vloupal v Chlumci nad Cidlinou do zahradní chatky, kde následně odcizil různé věci, jejichž hodnota byla stanovena na částku 570 korun. Krátce po vloupání byl před chatou pachatel přistižen majitelem a na místě zadržen až do příjezdu hlídky Policie České republiky. Již následujícího dne tj. 9. října 2009 se pachatel za svůj čin zodpovídal před Okresním soudem v Hradci Králové a byl za tento čin odsouzen k ročním trestu odnětí svobody s pětiletým podmínečných odkladem.
npor. Bc. Petr Houštěk
12. října 2009
Kapesní krádež v Chlumci
Dne 1. října 2009 v době okolo 10.00 hodin došlo v jednom z nákupních center v Chlumci nad Cidlinou ke kapesní krádeži.  Poškozená pětapadesátiletá žena ponechala na nákupním vozíku bez dozoru zavěšenu svoji kabelku. Právě tohoto okamžiku využil pachatel a poškozené z kabelky odcizil peněženku s finanční hotovostí  a dalšími osobními věcmi. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku 5050 korun. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Petr Houštěk
2. října  2009
Beseda se seniory v Lovčicích
Dne 1.10.2009 proběhlo v obci Lovčice setkání zástupců Policie České republiky, obvodního oddělení Chlumec nad Cidlinou s místními seniory. Beseda byla zaměřena zejména na prevenci kriminality páchané na osobách v pokročilém věku. Besedy se zúčastnilo 50 seniorů, kteří měli možnost vyslechnout velké množství rad, jak předejít tomu, že se stanou obětí páchané trestné činnosti.
npor. Bc. Petr Houštěk
15. října  2009
Krádež domácích zvířat
Policisté našeho obvodního oddělení šetří od 13. září 2009 kuriozní případ krádeže domácích zvířat. Tuto oznámil chovatel z Chlumce nad Cidlinou, kterému zatím neznámý pachatel odcizil z jeho zahrady u domu nezjištěné množství kuřat, dva chovné holuby a dva králíky.  Krádeží vznikla poškozenému škoda, která byla předběžně vyčíslena na 2.500 korun. Pachateli hrozí za krádež pokuta až 15.000 korun.
npor. Bc. Petr Houštěk

Krádež nepojízdného vozidla
Policisté našeho oddělení v současné době prověřují oznámení od občana, který oznámil krádež svého nepojízdného vraku vozidla značky Škoda Favorit. Tento byl odstaven v příkopu dálničního přivaděče mezi Chlumcem nad Cidlinou a obcí Levín, a to po dopravní nehodě. Majitel zde s vozidlem havaroval v časných ranních hodinách dne 30. srpna 2009. Policie po pachateli pátrá a v případě dopadení mu hrozí pokuta až patnáct tisíc korun.
npor. Bc. Petr Houštěk
10. září 2009 

Vloupání do beden na noviny a časopisy

V nočních hodinách dne 31. srpna 2009 v Chlumci nad Cidlinou se zatím neznámý pachatel vloupal do dvou kovových beden, určených pro ukládání novin a časopisů. Z těchto následně odcizil noviny, časopisy a DVD nosiče s filmy různých žánrů, kdy škoda byla předběžně vyčíslena na částku téměř 2700 korun. Policie zahájila po pachateli pátrání a v případě dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Petr Houštěk
3. září 2009

Vloupání do kanceláře

Dne 27. srpna 2009 bylo na zdejší oddělení policie přijato oznámení od ženy, že došlo k  vloupání  do objektu v Chlumci nad Cidlinou: Tento objekt žena používá jako svoji kancelář. Pachatelé násilím vnikli do objektu a následně odcizil drobnou bižuterii, kterou zde našli. Již krátce po oznámení se policistům podařilo ustanovit dvě podezřelé osoby, které se k činu následně i doznaly. Vzhledem k tomu, že se však jedná o děti, kterým ještě nebylo patnáct let, bude případ odložit.
npor. Bc. Petr Houštěk
28. srpen 2009

Podnapilá žena
Ve večerních hodinách dne 21. srpna 2009 musela hlídka našeho obvodního oddělení zakročovat na písníku Štít u Chlumce nad Cidlinou proti 36leté ženě z Prahy. Tato vlivem své podnapilosti  nebyla schopna vylézt z vody na břeh a policisté jí proto museli pomoci. Vzhledem k tomu, že žena se stále domáhala vstupu do vody, a to i přes svoji značnou opilost, musela být na místě hlídkou zajištěna a následně převezena na Protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové k vystřízlivění. Teď bude muset žena zaplatit nejen účet za pobyt na záchytné stanici, ale též náklady policie spojené s jejím převozem.
npor. Bc. Petr Houštěk
28. srpen 2009

Neměl řidičské oprávnění
V dopoledních hodinách dne 10. srpna 2009 v obci Nové Město nad Cidlinou prováděla hlídka chlumecké policie silniční kontrolu vozidla Ford Tranzit, které řídil jednadvacetiletý muž z Prahy. Při kontrole bylo zjištěno, že muž nevlastní řidičské oprávnění, které mu bylo odebráno rozhodnutím Magistrátu města Prahy. Důvodem odebrání řidičského oprávnění  bylo dosažení 12 bodů v bodovém hodnocení řidičů. Řidiči hrozí  až jeden rok vězení nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Petr Houštěk
28. srpen 2009

Morosraz

Ve dnech 30.července až 2.srpna proběhla v Chlumci nad Cidlinou plánovaná akce MOTOSRAZ. Součástí této akce byl mimo jiné i dětský den. Policisté našeho oddělení se ve spolupráci s dalšími odděleními Policie České republiky podíleli nejen na zabezpečení veřejného pořádku v době konání motosrazu, ale též na prezentaci policie na dětském dnu. Návštěvníci měli možnost shlédnout nová vozidla Škoda Octavia v barvách policie, ale také vozidlo VW Passat, které policie používá zejména na dálnici nebo nejnovější  policejní motocykly. Děti si odnesly domů  dárkové předměty jako policejní pexesa, omalovánky či  jiné drobnosti.
npor. Bc. Petr Houštěk
2.srpna 2009
 

Služební motocykl Malý šofér Dětský den v Chlumci nad Cidlinou

Krádež benzinu
Ve večerních hodinách dne 25. července 2009 přišli dva muži ve věku 25 až 30 let na benzinovou čerpací stanici v Chlumci nad Cidlinou. Zde si do přineseného kanystru natankovali pohonné hmoty v celkové hodnotě 570 korun a poté z čerpací stanice utekli. Pachatelům hrozí za jejich jednání pokuta do výše 15 tisíc korun.
npor. Bc. Petr Houštěk
2. srpna 2009

Poškození kabelu

V odpoledních hodinách dne 19. července 2009  položil zatím nezjištěný pachatel telekomunikační kabel vedoucí v blízkosti železniční  trati Chlumce nad  Cidlinou - Městec Králové na tuto trať. Tento kabel byl následně přejet motorovým vlakem. K omezení železničního provozu nedošlo a zároveň nevzniklo ani žádné nebezpečí pro cestující či jiné osoby. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 1.000 korun. Po pachateli policie pátrá a za tento čin mu hrozí pokuta až patnáct tisíc korun.
npor. Bc. Petr Houštěk
2. srpen 2009

Dopravní akce v Chlumci

Ve dnech 25. a 29. června 2009 provedli policisté obvodního oddělení z Chlumce nad Cidlinou sérii dopravně bezpečnostních akcí, které byly zaměřeny na dodržování maximální povolené rychlosti jízdy v obci. Během akcí bylo zjištěno celkem 21 přestupků, kdy celková výše uložených pokut činila 28 000 korun. Rychlostní rekord zjištěný našimi policisty byla rychlost jízdy 92 km/hodinu, kterou v obci jela pětačtyřicetiletá řidička z Trutnovska.  
npor. Bc. Petr Houštěk
30. června 2009

Dopravní nehoda
Dne 14. června 2009 v 15 hodin  došlo v obci Olešnice k dopravní nehodě, kterou s největší pravděpodobností zavinil pětačtyřicetiletý řidič vozidla zn. Renault 19. Tento nedodržel dostatečný boční odstup od zaparkovaného vozidla značky Peugeot 405 a zavadil o něj svým  pravým zrcátkem. Při nehodě došlo ke škodě na majetku asi za sto korun. Účastníci nehody se na místě domluvili a společně sepsali záznam pro pojišťovnu.  Hlídka policie, která byla na místo přivolána, pouze vyřešila s řidičem vozidla Renault dopravní přestupek. 
npor. Bc. Petr Houštěk
17. června 2009

Řídil bez řidičského průkazu
Dne 9. června 2009 v deset hodin kontrolovala hlídka našeho obvodního oddělení v Chlumci nad Cidlinou vozidlo Škoda 105, které řídil devatenáctiletý řidič. Při kontrole bylo zjištěno, že řidič není držitelem řidičského oprávnění a byl mu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, k čemuž se následně hlídce i doznal. Řidiči hrozí za jeho jednání až jeden rok vězení nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Petr Houštěk
11. června 2009

Vloupání do schránky na noviny
V časných ranních hodinách dne 4. června 2009 došlo poblíž jednoho z obchodů v Chlumci nad Cidlinou k vloupání do schránky určené pro ukládání novin a časopisů. Neznámý pachatel si ze schránky odnesl zboží v celkové hodnotě převyšující dva a půl tisíce korun. Policie po pachateli pátrá a v případě vypátrání mu hrozí trest odnětí svobody v trvání až na dva roky nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Petr Houštěk
5. června 2009

Besídky s žáky škol

Stává se již tradicí našeho obvodního oddělení, že pořádáme pravidelná setkání s žáky mateřských i nižších tříd základních škol. Tohoto setkání se za uplynulý měsíc zúčasnilo již několik škol. Jednalo se o mateřské školy Malé Výkleky, Převýšov a dále o mateřskou a základní školu z Nového Byžova.  Na těchto setkáních mají žáci možnost se seznámit s policejní technikou, výstrojí i výzbrojí. Součástí je také přednáška o bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
npor. Bc. Petr Houštěk
3. června 2009

Odcizil zboží, již je ve vazbě
V neděli 31. května 2009 ve večerních hodinách odcizil dvaapadesátiletý muž z Litvínova v jednom z obchodů v Chlumci nad Cidlinou zboží, jehož celková cena přesáhla částku dvacetsedm tisíc korun. Jednalo se převážně o cigarety a textil. Toto zboží pronesl pokladní zónou bez zaplacení a následně byl zadržen bezpečnostní agenturou prodejny a předán přivolané hlídce našeho obvodního oddělení. Šetřením policistů bylo zjištěno, že byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen. Zloděj je v současné době vyšetřován vazebně. 
npor. Bc. Petr Houštěk
3. června 2009

Buďte opatrní na své věci
V sobotu 23. května 2009 okradl v prodejně v Chlumci nad Cidlinou ženu neznámý pachatel. V nestřeženém okamžiku jí z tašky zavěšené na nákupním vozíku odcizil doklady a platební kartu. Policisté případ šetří pro podezření z trestného činu krádeže a trestného činu neoprávné držení platební karty. Za tyto trestné činy zákon stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Petr Houštěk
25. května 2009

Zadržená osoba
V pondělí 10. května 2009 ve večerních večerních hodinách prováděla hlídka chlumecké policie kontroly opuštěných objektů v Chlumci nad Cidlinou. V jednom objektu policisté nalezli jednatřicetiletého muže z Jíčínska. Kontrolou muži zákona zjistili, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání, jelikož na výzvu soudu nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody. Muž byl okamžitě eskotrován do Vazební věznice v Hradci Králové, kde si již odpykává svůj trest odnětí svobody.
npor. Bc. Petr Houštěk
15. května 2009

Opilý řidič
Dne 9. května 2009 se vydal opilý třicetiletý cizinec svým vozidlem Škoda Fabia na cestu z Hradce Králové do Chlumce nad Cidlinou. Jeho podezřelé jízdy, kdy vozidlem najížděl i do protisměru, si všimla řidička jiného auta, která následně zavolala policii.  Policejní hlídce se muže podařilo zastavit. Rozborem krve bylo u motoristy zjištěno 1,5 promile alkoholu v krvi.  Za své jednání se již 11. května 2009 zodpovídal  u Okresního soudu v Hradci Králové. Od soudu muž odešel s podmíněným trestem a zákazem řízení motorových vozidel na jeden rok.
npor. Bc. Petr Houštěk
13. května 2009

Krádež peněz
Policisté pátrají po neznámém pachateli ve věku od 35 do 40 let, vysoký asi 180 cm, který pod smyšlenou legendou vrácení peněz synovi poškozených vešel ve čtvrtek 7. května 2009 v odpoledních hodinách se souhlasem  jednoho z poškozených do jejich rodinného domu v obci Písek. Zde si nejprve nechal rozměnit  finanční hotovost ve výši dva tisíce korun, a poté pod záminkou opravy jejich televizoru  oba poškozené  zmanipuloval tak, že ho nechali v domě o samotě a v jejich  nepřítomnosti  odcizil finanční hotovost ve výši šedesát tisíc korun. Nakonec poškozeným sdělil, že si musí dojít pro nezbytné nářadí a do domu  se již nevrátil. Pachateli hrozí za jeho čin až tři roky vězení.

Policie by touto cestou chtěla opětovně upozornit zejména starší občany, na další legendy těchto osob, dopouštějící se obdobného podvodného jednání. Mezi tyto legendy patří hlavně vrácení přeplatku za elektřinu, plyn, kontrola těsnosti plynových a jiných obdobných zařízení, náhlá nevolnost a nutnost poskytnutí vody a jídla z důvodů cukrovky, údajná porucha či nehoda vozidla. 
npor. Bc. Petr Houštěk
13. května 2009

Podnapilý řidič
Podnapilého řidiče kontrolovala hlídka chlumecké policie v úterý  5. května 2009 večer kolem dvacáté hodiny na silnici III. třídy mezi obcemi Lučice a Štít. Řidič před jízdou vypil dle vlastního vyjádření několik piv, což bylo následně ověřeno i orietační dechovou zkouškou.  Muži byl na místě zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Motoristovi hrozí za jeho protiprávní jednání ve správním řízení pokuta ve výši dvacet pět až padesát tisíc korun  a zákaz řízení motorových vozidel v trvání jeden až dva roky.
npor. Bc. Petr Houštěk
7. května 2009

Ujíždějící motorkář havaroval
V neděli 3. května 2009 dvacet minut před dvaadvacátou hodinou prováděla hlídka OOP Chlumec nad Cidlinou hlídkovou činnost v ulicích Chlumce nad Cidlinou. Když si všimla projíždějícího terénního motocyklu, který  jel bez předepsaného osvětlení a také bez registračních značek, hlídka  se rozhodla tento motocykl zkontrolovat. Řidič motocyklu však na žádná znamení k zastavení nereagoval a pokračoval velkou rychlostí dále. Při snaze ujet policejní hlídce motocyklista nezvládl řízení a s motocyklem havaroval. Při nehodě utrpěl lehká zranění. Následným šetřením bylo zjištěno, že řidič motocyklu byl při řízení pod vlivem alkoholu, kdy dechovou zkouškou byla zjištěna hladina 1,79 promile alkoholu v dechu. Navíc řidič nevlastní řidičský průkaz a má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Teď mu hrozí až dva roky vězení.
npor. Bc. Petr Houštěk
5. května 2009

Odcizený telefon
V nočních hodinách dne 3. května 2009 odcizil neznámý pachatel v jedné z restaurací v Chlumci nad Cidlinou mobilní telefon zn. Nokia. Tento telefon si ponechala poškozená  volně odložený na stole, a to po dobu více než jedné hodiny.  Právě této doby využil pachatel ke krádeži. Po pachateli i telefonu policie pátrá. V případě dopadení mu za jeho protiprávní jednání může hrozit pokuta až do patnácti tisíc korun.
npor. Bc. Petr Houštěk
4. května 2009

Otevření bytu
Dne 28. dubna 2009 prováděla hlídka našeho obvodního oddělení otevření domu v Chlumci nad Cidlinou. Důvodem otevření bylo, že majitelka domu již delší dobu neotvírala a bylo důvodné podezření, že vzhledem k vysokému věku může být zraněna. Po otevření byla majitelka domu uvnitř nalezena a následně převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
npor. Bc. Petr Houštěk
4. května 2009

Krádež vozidla
Dne 23. dubna 2009 odcizil muž z Ostravy v Chlumci nad Cidlinou pojízdný vrak vozidla Škoda 120. S tímto autem chtěl následně odjet do Pardubic. Zde byl však kontrolován hlídkou pardubické policie. Při kontrole vyšla najevo nejen krádež vozidla, ale bylo též zjištěno, že muž má zadržen řidičský průkaz a že se v Chlumci nad Cidlinou dopustil dalšího protiprávního jednání, a to krádeže věcí ze zahradní chaty. Pachateli hrozí za jeho jednání až dva roky vězení nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Petr Houštěk
4. květena 2009

Kapsář
Ve večerních hodinách dne 17. dubna 2009 v Chlumci nad Cidlinou v místní restauraci využil neznámý pachatel neopatrnosti poškozeného a odcizil mu z bundy jeho mobilní telefon zn. Nokia. Tento telefon si poškozený nechal uložený v kapse bundy, kterou následně zavěsil na věšák v restauraci. Krádeží byla poškozenému způsobena škoda téměř 1.800 korun. Policie po pachateli pátrá.  V případě vypátrání hrozí pachateli pokuta až do výše  patnáct tisíc korun.
npor. Ing. Luděk Bastin
23. dubna 2009

Krádež benzínu
Dne 18. dubna 2009 ve večerních hodinách neznámý pachatel přijel vozidlem zn. BMW na benzinovou čerpací stanici v Chlumci nad Cidlinou. Zde natankoval  77 litrů nafty a poté rychle nastoupil do vozidla a bez zaplacení odjel. Muž svým jednáním způsobil čerpací stanici škodu téměř dva tisíce korun. Po neznámém pachateli policisté intenzivně pátrají.  V případě dopadení mu hrozí pokuta až do výše patnáct tisic korun.
npor. Bc. Petr Houštěk
21. dubna 2009

Požár slámy
Dne 15. dubna 2009 v odpoledních hodinách bylo na zdejší oddělení policie přijato oznámení, že na louce poblíž Chlumce nad Cidlinou neznámý pachatel zapálil balík slámy. Na místě byl proveden zásah příslušníků Hasičského záchranného sboru z Chlumce nad Cidlinou, kteří požár uhasili. Dle vyjádření hasičů byl požár pravděpodobně založen úmyslně. Podle majitele slámy k finanční škodě nedošlo, přesto však policie po pachateli pátrá. Ve správním řízení hrozí pachateli za založení požáru pokuta až patnáct tisíc korun.
npor. Bc. Petr Houštěk
17. dubna 2009

Zlodějka utekla, zloděj dopaden
15. dubna 2009 v odpoledních hodinách byli prodavačkami chlumeckého obchodu se smíšeným zbožím přistiženi při krádeži zboží muž z liberecka a neznámá žena. Oba v prodejně odcizili větší množství mraženého masa a oblečení v celkové hodnotě dva tisíce korun. Při odchodu z obchodu se však ženě podařilo utéci, muž byl prodavačkami zadržen až do příjezdu hlídky policie. Muži byla za jeho jednání uložena bloková pokuta ve výši tisíc korun.
npor. Bc. Petr Houštěk
16. dubna 2009

Podnapilá žena
Dne 14. dubna 2009 ve večerních hodinách zasahovala hlídka našeho oddělení na vlakovém nádraží v Chlumci nad Cidlinou. Zde se silně podnapilá žena pohybovala v prostorách kolejiště a dále budila veřejné pohoršení u osob, které na nádraží čekaly na vlak. Z důvodu protiprávního chování byla žena omezena na osobní svobodě a převezena na protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové.  Kromě účtu za pobyt na záchytné stanici musela žena také zaplatit blokovou pokutu ve výši čtyřista korun, která jí byla uložena za její protiprávní jednání.
npor. Bc. Petr Houštěk
15. dubna 2009
 

vytisknout  e-mailem