Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Omamně psychotropní látky

Jihočeský kraj - Kriminalisté ukončili trestnou činnost skupiny osob. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jihočeští kriminalisté, specialisté na závažnou trestnou činnost, odhalili pokračující jednání skupiny osob, které v krajském městě vyráběly, držely a distribuovaly omamně psychotropní látky. Vše se odehrávalo v průběhu letošního roku v jednom z místních barů, kde provozovatelka se svými zaměstnanci pěstovala rostliny s konstantním množstvím THC. Kriminalisté o této skupině věděli a během několika týdnů zjistili veškeré dostupné důkazy, které potřebovali k zahájení úkonů trestního řízení. V minulém týdnu sklapla pomyslná past. Hlavní aktérka se svými společníky byla zadržena a převezena k výslechu. Zde se pod tíhou důkazů ke svému protiprávnímu jednání doznala, stejně jako ostatní osoby. Kriminalisté jim sdělili obvinění z naplnění skutkové podstaty zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.
 
U všech osob byla na základě souhlasu soudce provedena domovní prohlídka bytových a nebytových prostor, kde kriminalisté nalezli větší množství rostlin v různém stádiu růstu a dále sušiny, jejichž hodnota by po celkovém prodeji převýšila jeden milion korun.
 
Hlavní organizátorka je stíhána vazebně, ostatní na svobodě. Kriminalisté nevylučují, že se trestní stíhání rozšíří o další osoby.
 
nprap. Bc.  Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
24. října 2012

vytisknout  e-mailem