Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

„Olejovky“ v kalhotách

LIBEREC – Policisté z obvodního oddělení Liberec – centrum se zabývali případem krádeže potravin. 

V pondělí 19. června se v odpoledních hodinách vydal do prodejny potravin v centru města Liberce 33letý recidivista.
V minulosti již několikráte rozsudkem soudu potrestaný za majetkové delikty, nedbal uložených opatření a navíc posilněn alkoholem, jež mu zřejmě dodal patřičné odvahy, zamířil k rybím specialitám.

Jak známo, konzumace rybích produktů je velmi přínosná. Ryby obsahují mnohé významné vitamíny a minerály. Dopomáhají také předcházet mrtvici a blahodárně působí na lidský organismus.

Třiatřicetiletý muž se dvěma promile alkoholu v dechu, vědom si kladů převládajících v pojídání ryb, vměstnal do svých nohavic hned šest konzerv strunatců. Doufaje, že bez zaplacení projde prostorem pokladen, zamířil si to k východu z prodejny. S boulemi na kalhotách a nejistou chůzí přilákal pozornost ostrahy v momentě, kdy prošel prostorem pokladem bez placení. Pracovník ostrahy prodejny 33letého Liberečana zadržel a na místo okamžitě přivolal policisty z místního obvodního oddělení, kteří si labužníka převezli na služebnu.

V průběhu vyšetřování policisté u muže provedli orientační dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. Zjistili také, že v posledních třech letech byl muž za majetkovou trestnou činnost rozsudkem soudu potrestán. Ani to jej neodradilo a nepřesvědčilo a krádeže se dopustil opět.

Škoda, kterou recidivista odcizením rybích pochutin způsobil, dosáhla téměř šesti set korun.

Ve zkráceném přípravném trestním řízení policisté 33letému muži sdělili podezření pro spáchání přečinu krádeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta.

 

20.6. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem