Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupání do objektů

NOVOJIČÍNSKO - události  

Policisté z obvodního oddělení Kopřivnice prověřují čtyři případy vloupání do objektů u rodinných domů v Kopřivnici.

Již čtyřikrát od začátku letošního roku policisté z obvodního oddělení v Kopřivnici zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel.

V prvním případě došlo k vloupání do dílny rodinného domu na ulici Na Drahách. Pachatel po vylomení dveří odcizil z dílny elektrické nářadí. Majiteli způsobil škodu 20 tisíc korun. Druhý případ, který policisté šetří, se stal v době od 8. do 11. ledna letošního roku na ulici Wolkerova. Neznámý pachatel násilím překonal vstupní dveře do zahradní kůlny, ze které odcizil elektrické nářadí v hodnotě přesahující 19 tisíc korun. K dalšímu vloupání došlo od 11. do 13. ledna 2016 na ulici Palackého. Zde pachatel vypáčil dveře od dřevěné zahradní kůlny a odcizil elektrickou motorovou pilu, čímž způsobil škodu za 4 tisíce korun. Poslední případ se stal v neděli 15. ledna 2016. Tentokrát pachatel vnikl do zahradního domku na ulici Česká a odcizil zde elektroniku v hodnotě převyšující 15 tisíc korun.

V této souvislosti je vhodné připomenout aktuálně zveřejněné informace Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, prevence vloupání - jak snížit riziko nejen v zimních měsících. http://www.policie.cz/clanek/jak-snizit-riziko-vloupani.aspx

Nový Jičín 17. ledna 2017 

nprap. Mgr. Petr Směták

vrchní inspektor / skupina tisku a prevence Nový Jičín

Tel.:      +420 974 735 207

Mobil:   +420 727 879 282

E-mail:  petr.smetak@pcr.cz

vytisknout  e-mailem