Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Karvinska

Karviná - během 15 dní se vloupal do deseti restaurací, jednoho bytu a jednoho vozidla 

Karvinským policistům se na základě dobré operativní činnosti podařilo během krátké doby dopadnout pachatele vloupání do několika objektů. Od 26. října 2019 do 9. listopadu 2019 se měl šestadvacetiletý muž vloupat do deseti restaurací, jednoho bytu a jednoho vozidla, to vše na území města Karviná.  

Z poškozených provozoven si většinou odnášel lihoviny, cukrovinky, elektroniku, jako je například tablet, notebook a fotoaparát. Nepohrdl dokonce ani jedním automatem na žvýkačky, pepřovým sprejem a dvěma prázdnými sudy od piva. Dokonce si měl odnést více jak pět set krabiček cigaret různých značek. Do objektů ve většině případech vnikl po rozbití skleněných výplní vstupních dveří a oken. Během patnácti dní se také stihl vloupat do jednoho motorového vozidla VW Transporter a jednoho bytu, který po vypáčení vstupních dveří pouze prohledal, nic z něj neodcizil. Z motorového vozidla si ale odnesl navigaci a doklady od vozidla. Těmito krádežemi způsobil škodu za více jak 150.000,-Kč.    

Muž policistům ve své výpovědi uvedl, že veškeré odcizené věci již stihl rozprodat a takto získané finance také utratit.

Pachateli již bylo sděleno obvinění z přečinu krádež, za což mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. S ohledem k množství napadených objektů je také vznesen návrh na vzetí do vazby.

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku
30. října 2019

vytisknout  e-mailem