Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupání do čerpací stanice

 
Pachatelé byli vyrušeni ostrahou, ale stačili si odnést zboží
V nočních hodinách 18.12.2008 vypáčili dosud neznámí pachatelé vstupní dveře u čerpací stanice v obci Dvorce. V prostorách prodejny odcizili cigarety různých značek v celkové hodnotě 23 247 Kč a stojan s 60 ks slunečních brýlí v celkové hodnotě 6 021 Kč. Uvnitř ještě stačili vykopnutím poškodit dveře do kanceláře a rozbít skleněnou výplň vitríny. Následně byli při svém jednání vyrušeni ostrahou z areálu bývalého podnikového ředitelství, které se nachází v blízkosti čerpací stanice.
Z místa pachatelé odjeli stříbrným vozidlem typu combi ve směru na Olomouc. Poškozením zařízení prodejny způsobili celkovou škodu ve výši 6 971 Kč.
Případ šetří OOP Moravský Beroun.  
 
 
  
                                                       
Jízda pod vlivem alkoholu a bez řidičského oprávnění
Dne 18.12.2008 bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání 37 letého muže z Rýmařova pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Skutku se dle obvinění dopustil tím, že 6.11.2008 ve 22,48 hodin v Rýmařově na ulici Bartákova řídil osobní motorové vozidlo Škoda Felicia. Následně byl kontrolován hlídkou Policie ČR Obvodního oddělení Rýmařov a provedenou orientační dechovou zkouškou byla obviněnému naměřena hodnota 1,6 promile. Rozborem krve v olomoucké nemocnici byla potvrzena hladina alkoholu v krvi v hodnotě 1,34 g/kg. Dále policisté šetřením zjistili, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel od 31. 10. 2007 do 31.10.2009, na základě trestního příkazu Okresního soudu Praha-východ.
 
 
                                                vrchní inspektor nprap. ing. Křištofová Ivana
 

vytisknout  e-mailem